• 22 Ιουνίου, 2021

Γιαννάκος σε Βασιλακόπουλο: Στοχοποιείτε τους υγειονομικούς, μας λέτε αμόρφωτους… (vid)

 Γιαννάκος σε Βασιλακόπουλο: Στοχοποιείτε τους υγειονομικούς, μας λέτε αμόρφωτους… (vid)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος συγκρούστηκε on air με τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι η εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοχή του εμβολίου.

Ο κ. Βασιλακόπουλος βασιζόμενος στα στατιστικά που συγκεντρώνονται παγκοσμίως, είπε ότι παίζει σημαντικό ρόλο η μόρφωση αναφορικά με το αν κάποιος επιλέξει να κάνει ή όχι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τον κ. Γιαννάκο να τον κατηγορεί ότι λέει ουσιαστικά αμόρφωτους όσους δεν εμβολιάζονται και δη τους υγειονομικούς που εκπροσωπεί και για τους οποίους έχει γίνει μεγάλος ντόρος.

  • «Οσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο μόρφωσης, τόσο ισχυρότερη είναι η αποδοχή του εμβολίου» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, με τον κ. Γιαννάκο να μιλά από την πλευρά του για στοχοποίηση των νοσηλευτών την ώρα που κοντά σε ένα ποσοστό «80% έχει εμβολιαστεί, ένα 10% έχει νοσήσει κι έχει δημιουργήσει αντισώματα και οι υπόλοιποι δεν έχουν εμβολιαστεί για κάποιον λόγο που δεν τους επιτρέπει να το πράξουν ακόμη».

Στην συζήτηση συμμετείχε κι ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα στον χώρο της εστίασης, αλλά και στην τοποθέτηση Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου, είπε σε αποστροφή του λόγου του ότι κανείς δεν θα μπορέσει να πει οτιδήποτε σε κάποιον εστιάτορα, αν αρνηθεί το φθινόπωρο να βάλει κάποιον ανεμβολίαστο στο μαγαζί του.