• 15 Απριλίου, 2021

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ) στο libre: “Μαζί covid και non covid περιστατικά στα νοσοκομεία- Δεν υπάρχει σχέδιο για ασφαλή νοσηλεία”

 Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ) στο libre: “Μαζί covid και non covid περιστατικά στα νοσοκομεία- Δεν υπάρχει σχέδιο για ασφαλή νοσηλεία”

Την εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής, περιγράφει στο libre, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή το περιστατικό στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», αλλά και τη σύγχυση για την εφαρμογή των νέων οδηγιών της κυβέρνησης.

  • «Αυτό που συνέβη στο «Αγία Όλγα», συμβαίνει, τις τελευταίες ημέρες, σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Για παράδειγμα, στο ΑΤΤΙΚΟΝ, στην προηγούμενη εφημερία του, γέμισαν οι κλινικές με περιστατικά και έγινε εισαγωγή περιστατικών Covid στην παθολογική του κλινική, όπου νοσηλεύονται ογκολογικά και αιματολογικά περιστατικά. Δηλαδή, νοσηλεύονταν Covid και non Covid περιστατικά μαζί, στην ίδια κλινική! Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία: γεμίζουν οι κλινικές και αναγκάζονται να νοσηλεύουν περιστατικά Covid και non Covid στις ίδιες κλινικές, υπάρχουν αναμονές στους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, χρησιμοποιούν τα ίδια ασανσέρ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού. Αυτήν την κατάσταση, που είναι μία πραγματικότητα και για το νοσοκομείο «Αγία Όλγα», κατήγγειλε με την παραίτησή του από Διευθυντής του παθολογικού τομέα, ο Παθολόγος, Ιωάννης Ιωαννίδης, για να σημάνει ένα καμπανάκι. Όλα αυτά αποτελούν εξουθένωση για το ελλιπέστατο προσωπικό, το οποίο βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στην πρώτη γραμμή, σε όλα τα νοσοκομεία, χωρίς άδεια, χωρίς ημέρες ξεκούρασης».

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από τη μεριά της κυβέρνησης

  • «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μας είναι πάρα πολλές, καθημερινά, και δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την ασφαλή τους νοσηλεία. Για παράδειγμα, υπάρχουν τρία νοσοκομεία, τα οποία είτε είχαν κλείσει είτε είχε συρρικνωθεί η λειτουργία τους: το Αμαλία Φλέμινγκ, η Παμμακάριστος και το Δυτικής Αττικής, τα οποία νοσηλεύουν περιστατικά Covid και οι ίδιοι οι γιατροί ανακοίνωσαν είτε ότι δεν έχουν πνευμονολόγο (για την Παμμακάριστο), είτε ότι δεν έχουν καν αναισθησιολόγο (για το Δυτικής Αττικής) είτε ότι δεν επαρκεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (και στα 3 νοσοκομεία). Επίσης, δεν έχουν ειδικευόμενους γιατρούς. Η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στο ΑΤΤΙΚΟΝ και στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Σε όλα τα νοσοκομεία, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού! Ξεκινούν την εφημερία τους χωρίς να έχουν κενό κρεβάτι Επίσης, δεν έχει επιστρατευθεί ο ιδιωτικός τομέας χωρίς όρους, όμως. Σήμερα, ο υπουργός ζήτησε, με επιστολή, του να ενημερωθεί πόσα κρεβάτια διαθέτει ο ιδιωτικός τομέας. Δεν το γνωρίζουμε μέχρι τώρα».