Γιαννάκος: Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία και δεν τους παραλαμβάνουν

 Γιαννάκος: Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία και δεν τους παραλαμβάνουν

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας πως το σύστημα υγείας έχει φρακάρει και πάλι.

«Να μας πει κάποιος πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ προχθές Δευτέρα και χθες Τρίτη, την ώρα που γινόταν χαμός στους δρόμους και στα νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας», καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει πως ήταν «πολύ λιγότερες».

Ξεσπά ο Δ/ντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου: Κάποιοι κάνουν τους επιστήμονες. Υπήρχε πρόγνωση, δεν τη ζήτησε κανείς

«Σήμερα (Τετάρτη 26.1.2022) το “Γεννηματάς” έχει 9 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, το “Γενικό Κρατικό” στη Νίκαια έχει 6, το “Αμαλία Φλέμινγκ” έχει 4 όπως και ο “Ευαγγελισμός” και το “Θριάσιο” ενώ το “Σισμανόγλειο” 2 και το “Τζάνειο” έναν. Όλοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι «το ΚΑΤ π.χ. έχει 44 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Πόσες διακομιδές κατέστησαν δυνατές να γίνουν σε άδεια κρεβάτια το διήμερο;».

«Για παράδειγμα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος, εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και σε κοινό θάλαμο του νοσοκομείου της Νίκαιας», αναφέρει ακόμη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στους νεκροθαλάμους.

«Αυτό και αν είναι ασύλληπτο. Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί λόγω κορονοϊού, που δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων. Το “Θριάσιο” είχε το πρωί 17 νεκρούς, το “Αττικό” 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, στη “Νίκαια” το νοσοκομείο το πρωί είχε 8. Δεν χωράνε», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μοιάζει με… χιονοδρομικό κέντρο και πως χάλασε η μοναδική γεννήτρια που διαθέτει.

«Χάλασε η μοναδική γεννήτρια που διαθέτει το νοσοκομείο και οι διακοπές ρεύματος είναι πολλές. Νοσηλεύονται παιδάκια και φυλάσσονται εμβόλια στα ψυγεία. Είναι επιτακτική ανάγκη να φτιάξει. Δεν είναι κακό να διαθέτουν και μια δεύτερη γεννήτρια».

Πηγή: newsit.gr

Μανώλης Δράκος