• 24 Ιανουαρίου, 2022

Γιάννα Παπαδάκου για υπόθεση Novartis: Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ανασταλεί η ποινική διαδικασία εναντίον της

 Γιάννα Παπαδάκου για υπόθεση Novartis: Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ανασταλεί η ποινική διαδικασία εναντίον της

«Καταθέσαμε επίσημο αίτημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ Πλιώτα που είναι ο αρμόδιος εγγυητής της νομιμότητας για όλες τις ανακρίσεις που διενεργούνται στη χώρα σε όλους τους βαθμούς, προκειμένου να παρέμβει και να αναστείλει επιτέλους την παρωδία της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου, έως ότου ολοκληρωθεί η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis. Επίσης καταθέσαμε αίτημα στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου να έρθουν οι εκκρεμείς φάκελοι του κ Λοβέρδου που αντιμετωπίζει δίωξη για δωροδοκία και των κ Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη που ερευνώνται από την Οικονομική Εισαγγελία. Ζητάμε να έρθουν και τα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ωστέ να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

«Ο κ Λοβέρδος δεν είναι απλώς ύποπτος, του έχει απαγγελθεί κατηγορία για μίζες ενώ οι κ Αβραμόπουλος και Γεωργιάδης εξετάζονται ως ύποπτοι. Γι’ αυτό το λόγο ζητάω την παρέμβαση του Εισαγγελέα, να ανασταλεί η πρόοδος της ποινικής διαδικασίας εις βάρος μου, έως ότου κριθούν αμετάκλητα οι υποθέσεις. Είναι αδιανόητο, πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση του σκανδάλου να καλούνται ως κατηγορούμενοι άνθρωποι που φέρονται ως σκευωροί κατά των πολιτικών με σκονπό να τους βλάψουν. Καλώ την Πολιτεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβουν. Όλοι έχουν ευθύνη.

Υπενθυμίζω, ενώ στις ΗΠΑ από το 2020 έχει υπάρξει συμβιβασμός με τη Novartis για το σκάνδαλο, στη χώρα μας έγινε εκκρεμότητα και σκευωρία και κατηγορούνται οι άνθρωποι που το αποκάλυψαν. Μάλιστα η κλήση μου, είχε προαναγγελθεί από την εφημερίδα Παραπολιτικά του κ Κουρτάκη, η οποία είναι η εφημερίδα όπου κατά τραγική σύμπτωση με τα ρεπορτάζ μου είχα αποκαλύψει το σκάνδαλο. Το να ωθείς τη Δικαιοσύνη να με καλέσει ως κατηγορούμενη για το ότι πήγαμε να καταστήσουμε αθώους ανθρώπους ως ενόχους, είναι ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς μου. Δεν μιλάω μόνο για την ελευθερία του Τύπου, της έκφρασης και του λόγου. Είναι τραγική κατάσταση και ακραία παραβίαση του Κράτους Δικαίου».