• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Γιάνης Βαρουφάκης: Με τον πτωχευτικό εγκαινιάζετε το νέο μνημόνιο-Αποχώρησε το Μερα25

 Γιάνης Βαρουφάκης: Με τον πτωχευτικό εγκαινιάζετε το νέο μνημόνιο-Αποχώρησε το Μερα25

Κατα της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε στην τοποθέτησή του ο Γραμμετέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναφορικά με την κυβέρνηση, απαριθμώντας τις λάθος επιλογές των παλαιότερων κυβερνήσεων που οδήγησαν με τις επιλογές τους τη χώρα στο μνημόνιο, σημείωσε ότι ο πτωχευτικός κώδικας αποτελεί την αρχή του νέου -άτυπου- μνημονίου που θα οδηγήσει με περεταίρω μείωση των λαϊκών εισοδημάτων και θα δώσει στα fund την δυνατότητα να προχωρήσουν σε πληστειριάσεις κατοικιών σημειώνοντας μάλιστα ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν έδρα στο εξωτερικό.

Σε σ΄χεση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, σημείωσε ότι η επιλογή Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Χ. Σταϊκούρα και παρά την προσπάθειά του να αναδείξει τη ψήφιση του νόμου σε κυρίαρχο πολιτικό γεγονός, το μόνο που πέτυχε ήταν να υποβαθμιστεί η συζήτηση του πτωχευτικού νόμου και να αναδείξει την πρόταση δυσπιστίας ως κυρίαρχο πολιτκό γεγονός

Τέλος στην κριτική του απέναντι στον Χ. Στουρνάρα τόνισε ότι η κατάθεση του πτωχευτικού νόμου, αποτελεί ανθελληνική πράξη.