• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Γιαγιά με κοροναϊό έστειλε στην καραντίνα διασώστες του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες στην Λαμία

 Γιαγιά με κοροναϊό έστειλε στην καραντίνα διασώστες του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες στην Λαμία

Σε μια συνηθισμένη κλήση για διακομιδή ασθενή που αντιμετώπιζε πρόβλημα εκτός covid ανταποκρίθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Λαμίας σε χωριό της Υπάτης, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Για τη μεταφορά της ασθενούς ζήτησαν την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με ένα όχημα και δύο άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυροχωρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr.

“Κάνετε δημοσιογραφία Μακελειού”- Σκληρή κόντρα Κατρούγκαλου με Παπαχρήστο, Παπαδημητρίου για το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο (vid)

Τελικά διαπιστώθηκε με τεστ στο Κέντρο Υγείας ότι η γυναίκα νοσούσε από covid-19. Αν και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι (εκαβίτες – πυροσβέστες) είχαν πάρει όλα τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας και τήρησαν τους σχετικούς κανόνες, η σύσταση από το ΕΟΔΥ ήταν να μπουν τόσο οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ όσο και οι Πυροσβέστες σε 7ημερη κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ στο Κλιμάκιο του Αργυροχωρίου, που λειτουργεί κανονικά, πραγματοποιήθηκε απολύμανση εντός και εκτός υπηρεσίας.

«Παρακαλώ τους πολίτες να προστατεύσουν όχι μόνο τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ αλλά και όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας, δίνοντας ακριβή στοιχεία της κατάστασής τους χωρίς να αποκρύβουν τυχόν εμπύρετη κατάσταση ή άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό», απευθύνει έκκληση ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Λαμίας Δημήτρης Χαλεπλής.

«Φανταστείτε να βγουν εκτός μάχης οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ. Δε θα υπάρχει τρόπος στη συνέχεια να εξυπηρετήσουμε τους ίδιους τους ασθενείς για τη διακομιδή τους στο Νοσοκομείο. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται σε όλα τα περιστατικά που οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη, οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζουν. Δε χρειάζεται λοιπόν να κρύβουν ούτε ότι νοσούν ούτε συμπτώματα που παραπέμπουν στην covid-19, έτσι ώστε να γνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τις διακομιδές με την ανάλογη προετοιμασία για την προστασία τόσο τη δική μας αλλά κυρίως των γύρω μας που θα χρειαστούν επίσης τη βοήθειά μας», καταλήγει ο κ. Χαλεπλής που αισιοδοξεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε διασπορά του ιού λόγω της κατάλληλης εκπαίδευσης και της χρήσης των στοιχειωδών τρόπων προστασίας από μέρους των διασωστών.