Για την ΕΡΤ είναι ανεξήγητο ότι ο κοροναϊός “δείχνει προτίμηση” στους φτωχούς αφροαμερικανούς (vid)

 Για την ΕΡΤ είναι ανεξήγητο ότι ο κοροναϊός “δείχνει προτίμηση” στους φτωχούς αφροαμερικανούς (vid)

«Ένα μπρα ντε φερ ζωής και θανάτου δίνει η ανθρωπότητα με την πανδημία που συνεχίζει ακάθεκτη την προέλασή της σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκλιπαρεί τον πληθυσμό να εφαρμόζει την καραντίνα. Η Βρετανία αγωνιά για τον πρωθυπουργό της χώρας που νοσηλεύεται στην εντατική, οι θάνατοι αυξήθηκαν και πάλι στην Ισπανία και την Ιταλία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο ιός φαίνεται να δείχνει μια ανεξήγητη προτίμηση στους Αφροαμερικανούς» ανέφερε η δημοσιογράφος προλογίζοντας τις διεθνείς εξελίξεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια του δελτίου η ΕΡΤ μάς ενημέρωσε ότι: «11 χιλιάδες θύματα μετρούν ως τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τις επόμενες ημέρες. Στο Σικάγο το 70% των νεκρών είναι αφροαμερικανοί, με υποκείμενα νοσήματα και χωρίς υγειονομική κάλυψη. Είναι δυστοπία, ζούμε σκηνές Αποκάλυψης, λένε απελπισμένοι γιατροί και νοσηλευτές».

Κανένα ανεξήγητο… φαινόμενο: Η η εξήγηση είναι σαφής: Είναι φτωχότεροι, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για περίθαλψη…

Παναγιώτης Δρίβας