• 18 Ιουνίου, 2021

Για τη Μυρτώ: Κύμα συμπαράστασης στον δικαστικό της αγώνα

 Για τη Μυρτώ: Κύμα συμπαράστασης στον δικαστικό της αγώνα

Ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στην οικογένεια της Μυρτούς η οποία είναι αποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια μετά το «όχι» του Εφετείου στο αίτημα αποζημίωσης ξεκίνησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η οικογένεια της Μυρτούς διεκδίκησε αποζημίωση για ηθική βλάβη την οποία υπέστη λόγω του βαρύτατου τραυματισμού της πριν από εννέα χρόνια, ο οποίος ήρθε ως αποτέλεσμα, όπως υποστήριξαν, παραλείψεων δημόσιων οργάνων και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η μητέρα της Μυρτούς ζήτησε η κόρη της να μην καταδικαστεί οικονομικά αυτή τη φορά.

Ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αρνήθηκε να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης, αφού έκρινε ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση από τον αλλοδαπό δράστη.

Η μητέρα της Μυρτούς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν δικαιωθεί, δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η δημοσιοποίηση της συνέντευξης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitters, από ανθρώπους που δηλώνουν συγκλονισμένοι από την περιπέτεια της.

Ανάλυση: Πολιτικές ανατροπές με… πατέντες και Podemos – Άνω κάτω οι σχεδιασμοί

Το hashtag #Για_τη_Μυρτω είναι ανάμεσα στα trends του ελληνικού twitter καθώς όλο και περισσότεροι δηλώνουν την συμπαράστασή τους προς τη νεαρή κοπέλα.