• 27 Οκτωβρίου, 2021

Για διαστρέβλωση της αλήθειας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

 Για διαστρέβλωση της αλήθειας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του στη Βουλή, από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη και Θεόδωρο Τσαϊρίδη, με αποτέλεσμα, η Κουμουνδούρου να εκδόσει ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.-Σ., καταγγέλεται η προσπάθεια των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. να προσδόσουν αφοριστικό περιεχόμενο στην τοποθέτηση Ραγκούση στην οποία φαινόταν να απευθύνει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ απευθύνει και το ερώτημα: “ποιον εξυπηρετεί αυτή η διαστρεύλωση;”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε πει:

“Και για το ερώτημα ποιος συνομιλεί με ποιον, κύριε Χρυσοχοΐδη, συνομιλούμε, ναι, για όλες αυτές τις καταγγελίες που κάνουμε για την αυθαίρετη και απαράδεκτη εξαλλοσύνη, στην οποία έχετε οδηγήσει τους ακροδεξιούς θύλακες μέσα στην Ελληνική Αστυνομία. Ξέρετε με ποιους συνομιλούμε, κύριε Χρυσοχοΐδη; Με τη Διεθνή Αμνηστία…. Η Διεθνής Αμνηστία τα λέει αυτά, κύριε Χρυσοχοΐδη…. Το ​χειρότερο απ΄ όλα το οποίο έχετε κάνει στην Ελληνική Αστυνομία είναι ότι έχετε διαμορφώσει ξανά, μετά από δεκαετίες, τις συνθήκες ο Έλληνας αστυνομικός και η Ελληνίδα αστυνομικός, που κατά βάση είναι παιδιά εργαζόμενα -εξαιρώ αυτούς τους άθλιους σαν αυτόν προχτές, με την ανθοδέσμη- να ξαναγίνουν μισητά πρόσωπα στην ελληνική κοινωνία! Έχετε διαμορφώσει τις συνθήκες, μετά τη δεκαετία του ’60 και του ’50, να ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί! Εκεί πάτε την Ελληνική Αστυνομία και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία!”

Τέλος, το Τμήμα Σωμμάτων Ασφαλείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευση καταλήγει στην ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι:

Αν ως προσώπικότητες, ως αστυνομικοί και συνδικαλιστές οι συγκεκριμμένοι αισθάνονται περήφανοι για τη διολίσθηση και εργαλειόποίηση του Οργανισμού της ΕΛ.ΑΣ,ας ανατρέξουν σε ανακοινώσεις των επίσημων Ομοσπονδιών τους που υποθέτουμε εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων και την αξιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ εναντίον μιας κοινωνίας που ζει τη χειρότερη κρίση όπως  βλέπουμε παρακάτω.

Υπενθυμίζει δε, και τις καταγγελίες του δήμαρχου Αγ. Βαρβάρας για την αστυνομική “συνδρομή” στη διακοπή των ηλεκτροδοτήσεων σε δημότες του δήμου της Δυτικής Αττικής, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία εν μέσω περιορισμών στην κυκλοφορία και αδυναμίας πολλών συμπολιτών μας να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες λόγω των μειωμένων εισοδημάτων τους.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Λάμπρου Μίχου που έφερε στο φως της δημοσιότητας το TVXS.gr:

«Προς

1.Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
2.Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη
3.Αναπλ.Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο  Σκυλακάκη
4.Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο
5.Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαο  Ταγαρά

Αξιότιμοι κύριοι,

Γνωρίζοντας την αναγκαιότητα επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικού ρεύματος εκδόθηκε η ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/2020 – ΦΕΚ 3088/Β 24/7/2020, η οποία προβλέπει ειδικό βοήθημα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καταβολή του αλλά σε όσα νοικοκυριά η αποσύνδεση έχει πραγματοποιηθεί έως και την 30η Απριλίου 2020.

Θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση  τα προβλήματα επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε ένδεια, με συνθήκες πολύ  δυσχερέστερες από αυτές που δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας και ως εκ τούτου επιβάλλεται να εκδοθεί κατεπειγόντως νέα απόφαση για την κάλυψη όλων των πληττόμενων νοικοκυριών,  και από τις 30 Απριλίου και μετά.

Σήμερα στην πόλη μας πραγματοποιήθηκαν διακοπές ρεύματος από κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ, συνοδεία  ΜΑΤ, σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, που περιμένουν αγωνιωδώς να καταβληθεί το  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, να πάρουν τρόφιμα από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), το Συσσίτιο του Δήμου και φάρμακα από Κοινωνικό Φαρμακείο για την καθημερινή τους επιβίωση, με παιδιά που υποχρεώνονται σε τηλεκπαίδευση από την ίδια την Πολιτεία και αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού κοινωνικού θέματος και συγκεκριμένα χωρίς καθυστέρηση, παρακαλώ να εκδώσετε νέα ΚΥΑ για να καλύπτει και το διάστημα της 2ης φάσης της πανδημίας, άλλως θα γίνουμε μάρτυρες εκρηκτικών αντιδράσεων.

Κοινοποίηση
1.Γραφείου Πρωθυπουργού
2.Βουλευτές Β2 τομέα Δυτ. Αθήνας
3.ΚΕΔΕ
4.ΠΕΔΑ».