• 20 Οκτωβρίου, 2020

Για 15 ημέρες ακόμα αντέχει το σύστημα υγείας τα κρούσματα

 Για 15 ημέρες ακόμα αντέχει το σύστημα υγείας τα κρούσματα

Για 15 ημέρες ακόμη θα είναι ελεγχόμενη η δυνατότητα του συστήματος υγείας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κοροναϊού σημείωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον Αθήνα  9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει να επιταχυνθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να αυξηθούν οι κλίνες στις ΜΕΘ ,που -όπως είπε- ο υπουργός μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν φτάσει στα 1200.  Θέλει ενίσχυση και χρηματοδότηση το Σύστημα Υγείας” πρόσθεσε αφήνωντας έτσι ένα “ανοιχτό παράθυρο” περίπου 2 μηνών μεταξύ της έξαρσης των κρουσμάτων και της ενίσχυσης του συστήματος υγείας.

Επιπλέον, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι: “όλοι είναι στις πλατείες και τα πάρκα χωρίς μάσκα και δεν κρατούν τις αποστάσεις. Δεν τηρούμε τα μέτρα που πήραμε τελευταία ,για να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας ,κυρίως στην Αττική ,όπου  φτάσαμε στα 207 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι τον Σεπτέμβριο είναι ένα τρίτο των θανάτων όλης της περιόδου”.

τέλος, προέτρεψε τις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Για την κατάσταση στα σχολεία δε, σημείωσε ότι “είναι αναμενόμενο να υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία .Για αυτό πρέπει να γίνονται συνέχεια τέστ και οι μαθητές να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Πρέπει να υπάρχει διάλογος με τα παιδιά ,τα οποία πρέπει να ενημερωθούν από ειδικούς”