• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Γερμανία: Τέλος τα δωρεάν τεστ κοροναϊού από τις 11 Οκτωβρίου

 Γερμανία: Τέλος τα δωρεάν τεστ κοροναϊού από τις 11 Οκτωβρίου

Η γερμανική κυβέρνηση θα σταματήσει να προσφέρει δωρεάν τεστ για τον κοροναϊό από τις 11 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των νέων κρουσμάτων, δήλωσαν την Τρίτη πηγές στο Reuters.

Λιγότερο από επτά εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων συναντήθηκαν την Τρίτη για να συζητήσουν μέτρα για την αποφυγή ενός νέου κύματος μολύνσεων, που οφείλεται στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και την αποφυγή αντιδημοφιλών περιορισμών.

Συμφώνησαν να τερματίσουν τα δωρεάν τεστ για όλους εκτός από εκείνους για τους οποίους δεν συνιστάται ο εμβολιασμός, όπως τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες, ανέφεραν οι πηγές.

Ελπίζουν ότι αυτό θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια για τον COVID-19, καθώς οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι θα πρέπει να πληρώσουν για τις εξετάσεις που χρειάζονται για να μπορέσουν να μπουν σε εστιατόρια εσωτερικού χώρου, να λάβουν μέρος σε θρησκευτικές τελετές και να κάνουν σπορ εσωτερικού χώρου.

Τα τεστ ήταν δωρεάν για όλους τον Μάρτιο για να βοηθηθεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονική ζωή μετά από μήνες αποκλεισμού. Αν και περίπου το 55% των Γερμανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί.