• 20 Ιουνίου, 2021

Γερμανία: Στήριξη Μέρκελ στον Υπ. Υγείας στην υπόθεση “των ακατάλληλων μασκών¨σε ευάλωτες ομάδες

 Γερμανία: Στήριξη Μέρκελ στον Υπ. Υγείας στην υπόθεση “των ακατάλληλων μασκών¨σε ευάλωτες ομάδες

Την πλήρη στήριξή της στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για το ζήτημα της παραγγελίας ακατάλληλων μασκών οι οποίες επρόκειτο, σύμφωνα με το Spiegel, να διατεθούν σε άστεγους, άνεργους και άτομα με ειδικές ανάγκες, εξέφρασε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατες κατηγορίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η Καγκελάριος δήλωσε: “Όταν βλέπω τι συμβαίνει με τον Γενς (Σπαν)… Δεν έχει καμία ουσιαστική βάση…” και πρόσθεσε ότι η όλη υπόθεση αποτελεί “απόπειρα να προκληθεί ζημιά μέσω της αρνητικής ατμόσφαιρα”. Αυτό, είπε χαρακτηριστικά, “απέχει πολύ από αυτό που θεωρούμε καλή συμπεριφορά και πρέπει να αντισταθούμε”.

Ο αρχηγός του CDU ‘Αρμιν Λάσετ από την πλευρά του φέρεται να μίλησε για “αρνητική καμπάνια” από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η ηγεσία του οποίου ζήτησε χθες, Κυριακή, την απόσυρση του κ. Σπαν από την κυβέρνηση.

“Αν έπαιρνα 8%, θα έμενα σιωπηλός για μια-δυο μέρες”, πρόσθεσε ο κ. Λάσετ, αναφερόμενος εμμέσως στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό που εξασφάλισε το SPD στις χθεσινές εκλογές στην Σαξονία – ‘Ανχαλτ.