• 9 Μαΐου, 2021

Γερμανία: Εμβολιάστηκε με AstraZeneca η Μέρκελ

 Γερμανία: Εμβολιάστηκε με AstraZeneca η Μέρκελ

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid-19 έλαβετην Παρασκευή η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, σε εμβολιαστικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, μέσω Twitter. «Χαίρομαι που σήμερα έλαβα την πρώτη εμβολιαστική δόση με AstraZeneca», δήλωσε η 66χρονη Μέρκελ και ευχαρίστησε «όσους εμπλέκονται στην εκστρατεία εμβολιασμού και όσους εμβολιάζονται».

Ο εμβολιασμός «είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την πανδημία», πρόσθεσε η Καγκελάριος.

Ο εκπρόσωπός της ανήρτησε ακόμη το πιστοποιητικό εμβολιασμού της κυρίας Μέρκελ, με όλα τα στοιχεία του σημερινού εμβολιασμού της.

Νωρίτερα σήμερα εμβολιάστηκε, επίσης με εμβόλιο της AstraZeneca, ο 62χρονος Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Κάθε εμβολιασμός μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο σημείο που θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία.

Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί και να αποτελούν παράδειγμα», δήλωσε ο κ. Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter, την οποία συνόδευσε από φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Εδώ και δύο εβδομάδες, έπειτα από σύσταση της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του Covid-19 χορηγείται μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών.