Γεραπετρίτης: Συμπερασματική υπόθεση ότι γνώριζε ο κ. Τσίπρας

 Γεραπετρίτης: Συμπερασματική υπόθεση ότι γνώριζε ο κ. Τσίπρας

Σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας επιχειρεί να θέσει το Μέγαρο Μαξίμου τον Αλέξη Τσίπρα. Η φράση του Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή, για ειδικό δικαστήριο για κάποιους, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

«Η αλήθεια είναι ότι είναι μια διαδρομή, η οποία κάθε φορά μας προσθέτει και ένα μονοπάτι καινούριο. Είναι ένα ντόμινο που δεν ξέρουμε πού καταλήγει», απάντησε στην ερώτηση του Γιάννη Πρετεντέρη, στο «ΘΕΜΑ FM» για το αν γνώριζε ο τέως πρωθυπουργός.

Εξάλλου, πρόσθεσε, «αυτήν τη στιγμή μόνο συμπερασματικές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε επειδή δεν έχουμε στα χέρια μας κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για γνώση του πρώην πρωθυπουργού. Αυτήν τη στιγμή φαίνεται πως σταματάει στον κύριο Παππά, υπάρχει βεβαίως μια ανακριτική διαδικασία η οποία θα έλθει και θα ‘κουμπώσει’ περισσότερο τα πράγματα».

Πάντως, σύμφωνα με το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν ομιλούμε για ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε μια δεύτερη θέση στην κυβέρνηση. Ομιλούμε για έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται και χωροταξικά αν θέλετε, και από άποψη κυβερνητικής ιεραρχίας, δίπλα στον πρωθυπουργό» (σ.σ. τον Αλ. Τσίπρα).

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε όσα συνέβαιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση ως «σκηνή από ταινία», θυμίζοντας «για την παραδοξότητα του πράγματος, ότι μιλούσε ο υπουργός Επικρατείας, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του έστρεψε τα βέλη του και προς άλλους, σημερινούς ή παλαιότερους, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους κατονομάσει, π.χ. τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή την Βασιλική Θάνου: «πρέπει να θυμόμαστε», ζήτησε, «τις επισκέψεις υπουργών στον Άρειο Πάγο για να ενημερώνονται επί δικογραφιών, να θυμόμαστε ότι ανακοινώθηκαν στοιχεία δικογραφιών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενόσω δεν είχαν διαβιβαστεί οι δικογραφίες, να θυμόμαστε τους ανώτατους δικαστές που τη μία μέρα δίκαζαν πολιτικές υποθέσεις και την άλλη βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου ως σύμβουλοι. Πρέπει να θυμόμαστε αυτά που συνέβησαν».

Σχετικά Άρθρα