• 11 Μαΐου, 2021

Γεραπετρίτης: “Παιδαγωγική η λειτουργία των sms” – ΣΥΡΙΖΑ: “Στενόμυαλος γυμνασιάρχης” (ηχητικό)

 Γεραπετρίτης: “Παιδαγωγική η λειτουργία των sms” – ΣΥΡΙΖΑ: “Στενόμυαλος γυμνασιάρχης” (ηχητικό)

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σύμφωνα με τις οποίες τα sms που στέλνουμε για να μετακινηθούμε εν μέσω του lockdown «έχουν παιδαγωγική λειτουργία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διατήρηση των sms από την κυβέρνηση για δύο εβδομάδες περίπου ακόμη ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι το γραπτό μήνυμα και η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν «υψηλό συμβολισμό», καθώς δεν δίνουν το σήμα ότι «ξεκινάει το πάρτι». «Αυτά τα μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία».

Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας που απέδωσε στα sms ο κ. Γεραπετρίτης, επαναφέρει την ατομική ευθύνη ως κυβερνητικό αφήγημα της αποτυχίας των μέτρων, αν και δεν εκμεταλλεύτηκε το μεσοδιάστημα από το πρώτο στο δεύτερο κύμα ώστε να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας, να προσλάβει εκπαιδευτικούς.

Αντίθετα άνοιξε τον τουρισμό χωρίς μέτρα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας και οι νεκροί να ξεπερνούν πλέον τις 10.000.

ΣΥΡΙΖΑ: Στενόμυαλος γυμνασιάρχης από τα βάθη του χρόνου

«Ο κύριος Γεραπετρίτης αντιμετωπίζει την ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία σαν στενόμυαλος γυμνασιάρχης από τα βάθη του χρόνου. Η διατήρηση του sms είναι απλά ένας κρίκος παραλογισμού σε μια αλυσίδα κυβερνητικής ανευθυνότητας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτό που θα είχε συμβολική σημασία πια θα ήταν να ακούγαμε για πρώτη φορά ένα “συγγνώμη” από μια κυβέρνηση που θεωρεί τους πολίτες ανεύθυνα σχολιαρόπαιδα» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.