• 19 Απριλίου, 2021

Γεραπετρίτης για μορατόριουμ ΣΥΡΙΖΑ: “Απίστευτος πολιτικός καιροσκοπισμός”

 Γεραπετρίτης για μορατόριουμ ΣΥΡΙΖΑ: “Απίστευτος πολιτικός καιροσκοπισμός”

«Καμία Πολιτεία, καμία έννομη τάξη, καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί» είναι η απάντηση που δίνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μορατόριουμ στο νομοθετικό έργο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «απίστευτο πολιτικό καιροσκοπισμό».

‘Αλλωστε, συνέχισε, «το τελευταίο διάστημα είχαμε 650 συγκεντρώσεις στην Αθήνα και όλη τη χώρα, οι μισές από τις οποίες ήταν για λόγους αλληλεγγύης στον πολυ-ισοβίτη Κουφοντίνα, δεν είχαν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Συμπερασματικά, «αυτό που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση όχι απλά είναι ανέφικτο αλλά και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Η πανδημική κρίση πρέπει να μας βρει έτοιμους για την επόμενη μέρα, αλλά παράλληλα με τα θέματα οικονομίας, ανάπτυξης κ.ο.κ., «υπάρχουν όμως και μείζονα κοινωνικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα», ανέφερε ακόμη φέρνοντας το παράδειγμα του νομοσχεδίου για τη γονική μέριμνα -επιμέλεια των ανήλικων τέκνων, ένα «πάρα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο», το οποίο αναρτήθηκε προχθές σε δημόσια διαβούλευση.

«Αυτό που υπονοεί η αντιπολίτευση είναι ότι θα πρέπει να σταματήσει να κινείται ρυθμιστικά η Πολιτεία; Είναι κάτι όχι μόνο ανέφικτο αλλά και εντελώς επικίνδυνο και απαξιώνει τη Δημοκρατία», επανέλαβε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο Γ. Γεραπετρίτης.