Γεωργιάδης: Ζήτησε συγγνώμη από τον επιχειρηματία Νταβέλη και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα διατίμησης ή δωρεάν διάθεσης μασκών

 Γεωργιάδης: Ζήτησε συγγνώμη από τον επιχειρηματία Νταβέλη και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα διατίμησης ή δωρεάν διάθεσης μασκών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργο Καμίνη (ΚΙΝΑΛ) για διατίμηση στις μάσκες, καταδίκασε την «επίθεση» με τρικάκια κατά του επιχειρηματία, Αχιλλέα Νταβέλη ενώ υποστήριξε πως οι τιμές για τις μάσκες πέφτουν.

«Οι τιμές στις μάσκες πέφτουν. Η επάρκεια έχει εξασφαλιστεί» είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε και πάλι τη διατίμηση γιατί, όπως επανέλαβε θα σταματήσουν οι εισαγωγές. Παράλληλα αρνήθηκε τη διανομή των μασκών δωρεάν:

«Κανένα κράτος δεν μπορεί να μοιράσει μάσκες μιας χρήσεως σε όλο τον πληθυσμό. Μπορούν τα κράτη, κατά περίπτωση, να δώσουν μάσκες εκεί που πραγματικά χρειάζεται.»

Ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας πως ένα μήνα πριν η μάσκα δεν ήταν απαραίτητη, ενώ παράλληλα έπλεξε και πάλι το εγκώμιο για τον επιχειρηματία, Αχιλλέα Νταβέλη, προσπαθώντας να φανεί προστατευτικός στην επιχειρηματικότητα.

Την ίδια ώρα βέβαια όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση η κυβέρνηση άφησε τη μεσαία επιχειρηματικότητα στο έλεος της οικονομικής κρίσης, καταδικάζοντας σε αφανισμό δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ολόκληρη η δήλωση Γεωργιάδη:

«Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή μασκών, εταιρεία στη Λάρισα έκανε επένδυση, με δικά της χρήματα, και βοηθήσαμε στην ταχεία εισαγωγή των μηχανών από την Κίνα προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή μέσα στον Απρίλιο. Όταν αυτό έγινε γνωστό, άρχισαν δημοσιεύματα χυδαία από τις γνωστές εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, τα οποία στοχοποίησαν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση χθες στο σπίτι του από αναρχικές συλλογικότητες. Δηλαδή, ένας επιχειρηματίας που βάζει τα δικά του τα λεφτά και παράγει μάσκες, πρέπει να ακούει τα σκουπίδια της δημοσιογραφίας, να του λένε ότι ο Μητσοτάκης αποφάσισε να επιβάλει τη μάσκα, για να πουλάει μάσκες ο φίλος του στη Λάρισα, όταν η μάσκα συστήνεται από τους γιατρούς του πλανήτη. Εκτός και αν ο Μητσοτάκης μπορεί και ελέγχει τον πλανήτη. Θα ήθελα, εκ μέρους της κυβερνήσεως, να εκφράσω τη δριμεία καταδίκη μου, γι’ αυτή την επίθεση στην οικογένεια και τις επιχειρήσεις του κ. Νταβέλη και να ζητήσω συγνώμη, εκ μέρους της κυβέρνησης, από κάθε Έλληνα επιχειρηματία που σε αυτές τις στιγμές κρίσης, βάζει πλάτη για να βρίσκει φθηνές μάσκες ο Έλληνας καταναλωτής για να προστατεύσει την υγεία του, και εντούτοις πρέπει να ανέχεται και τα σκουπίδια της δημοσιογραφίας και να ανέχεται μετά και επίθεση στο σπίτι του. Πρόκειται για άθλια και άνανδρη επίθεση σε οικογένεια με μικρά παιδιά μέσα».

Παναγιώτης Δρίβας