Γεωργιάδης: “Ζήτησα συγγνώμη από τους εστιάτορες-Δεν είναι καταστροφικά για την αγορά τα νέα μέτρα”

 Γεωργιάδης: “Ζήτησα συγγνώμη από τους εστιάτορες-Δεν είναι καταστροφικά για την αγορά τα νέα μέτρα”

Ένα από τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά την μαραθώνια συνεδρίασή της ήταν η παύση του click inside και η επιστροφή στο click away.

Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκαν στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι το click inside οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «το Υπ. Ανάπτυξης κι εγώ προσωπικά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να μείνει η αγορά όσο γίνεται ανοιχτή».

Κοινή δήλωση Σπηλιωτόπουλου-Ζώη-Αντώναρου κατά του ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη- Κίνηση με νόημα στον χώρο του Κέντρου

Σύμφωνα με τον ίδιο «εισηγηθήκαμε να μείνει η αγορά το μεγαλύτερο δυνατό ανοιχτή», εισήγηση που δεν εισακούστηκε από τους λοιμωξιολόγους. Πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε πως η απόφαση των ειδικών «δεν είναι καταστροφική για την αγορά στην παρούσα φάση».

«Είναι ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η δικιά μου θέση είναι η αγορά να μην κλείνει. Αυτό πρέπει να συμβαδίζει με την πανδημία και την υγεία» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε σε συνάντησή του με εστιάτορες.

Όπως είπε «οι ίδιοι καταλαβαίνουν τους λόγους που μένει η εστίαση κλειστή. Ανακοινώσαμε με τον κ. πρωθυπουργό δέσμη μέτρων επιπλέων για την εστίαση, γιατί καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούν οι διαδοχικές καραντίνες στην αγορά».

«Στη συνάντηση δεν ήταν οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι. Αλλά συμμετείχα στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) υπό τον κ. Καββαθά, για να τους εξηγήσω τη νέα δέσμη μέτρων. Ζήτησα συγγνώμη από τους θεσμικούς εκπροσώπους. Ήθελα να πω ότι οι επιχειρήσεις έχουν αξία, γι’ αυτό μπορώ να πάρω τα κλειδιά. Ερμηνεύτηκε ανάποδα η φράση μου…».

Αναφορικά στον χρονικό προσδιορισμό για το πότε μπορεί να ανοίξει η εστίαση, τόνισε: «Δεν θέλω να δώσω ημερομηνία. Η πανδημία κινείται με τρόπους που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Η μέθοδος ακορντεόν στο λιανεμπόριο εν μέρει λειτουργεί. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει στην εστίαση. Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανοίξουμε. Αυτή την στιγμή είναι παντελώς αδύνατο να ανοίξει η εστίαση. Ούτε οι ίδιοι δεν το θέλουν».

Μανώλης Δράκος