• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Γεωργιάδης: Τις πρώτες ημέρες του 2021 η απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

 Γεωργιάδης: Τις πρώτες ημέρες του 2021 η απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων για το λιανεμπόριο και το πότε θα ανοίξει. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΑΝΤ1, «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε».

«Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι «δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση γιατί υπάρχει “φρένο” από τους λοιμωξιολόγους».

Συντάξεις: Ποιοι πληρώνονται σήμερα Τετάρτη

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι την Τετάρτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία». Τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν και επεσήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα». Σε ό,τι έχει να κάνει με το click away ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δόθηκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά, αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κοροναϊού».