• 24 Οκτωβρίου, 2021

Γεωργιάδης: Όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα

 Γεωργιάδης: Όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, σχολίασε την επικαιρότητα και τα φαινόμενα ανατιμήσεων που παρατηρούνται στην αγορά, καθώς και την κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα με φόντο τις προσεχείς εκλογές.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το ζήτημα της ακρίβειας τονίζοντας πως «η αύξηση των τιμών είναι αναπόφευκτο να υπάρξει».

«Πρώτον λόγω των αυξήσεων των πρώτων υλών της ενέργειας και των ναύλων, όπου νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το τι γίνεται παγκοσμίως, το βλέπετε, άλλα είναι και ως ένα βαθμό φυσιολογική από τη μεγάλη και εκρηκτική ανάπτυξη που έχει η χώρα. Εγώ ως υπεύθυνος υπουργός εμπορίου κοιτάζω να δω αν δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά στην Ελλάδα, ένα είδος καρτέλ» υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «η επιτροπή ανταγωνισμού έχει κάνει το καθήκον της, την περασμένη Παρασκευή έκανε έφοδο σε όλες τις εταιρείες σούπερ μάρκες, άλλα και σε εταιρείες χονδρικής πώλησης για να διαπιστώσει αν υπάρχουν φαινόμενα εναρμόνισης των τιμών και καρτέλ και εμείς στη γενική γραμματεία καταναλωτή με δικό μου νόμο, ο οποίος έχει παραταθεί μέχρι τέλος του χρόνου έχουμε βάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους».

Σχολιάζοντας τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη αλλαγές, ενώ δεν θα διστάσει να κάνει και άλλες αν χρειαστεί.

«Σε κάποια προϊόντα έχουμε αλλάξει το συντελεστή και αν χρειαστεί θα το δούμε μαζί με τον πρωθυπουργό. Όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως παράλληλα, αυξήθηκε και το εισόδημα των νοικοκυριών.

«Το διαθέσιμο μας εισόδημα αυξήθηκε, γιατί αυξήθηκε και η κατανάλωση. Δεν μπορεί να αυξάνεται το εισόδημα και να μειώνεται η κατανάλωση, για να καταναλώνεις έχεις και ξοδεύεις. Έχεις και ξοδεύεις γιατί η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και δεύτερον γιατί η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους» πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν έχουν εντοπιστεί μεγάλες περιπτώσεις αισχροκέρδειας».

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη ΔΕΘ ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Απολαμβάνω τον κ. Τσίπρα. Θα σας καταπλήξω. Συμφωνώ με τον κ. Πολάκη περί ισοπαλίας. Ο νικητής των εκλογών θα είναι ένας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ψεύτης. Ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί να αλλάξει».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «φυσικά και δεν ζήτησε εκλογές».

«Νομίζει ότι πάσχει ο ελληνικός λαός από ένα ομαδικό αλτσχάιμερ. Γιατί λοιπόν όταν ζητούσε εκλογές το 2012-2014 ήταν καλός ο Τσίπρας και τώρα δεν θα γίνει Μητσοτάκης; Τότε ήθελε να κερδίσει για να γίνει πρωθυπουργός. Τώρα χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις» κατέληξε.