• 6 Μαρτίου, 2021

Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης: “Δεν είναι ώρα ακόμη”

 Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης: “Δεν είναι ώρα ακόμη”

«Σήμερα η Ελλάδα παίρνει ένα μεγάλο στοίχημα: να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την οικονομία μας χωρίς να υπάρχει επανάκαμψη της πανδημίας»,τόνισε το απόγευμα ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο υπουργός τοποθετήθηκε και στο ερώτημα για το άνοιγμα της εστίασης, λέγοντας: «Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επιχειρηματιών της εστίασης. Ήδη επιδοτούμε μέσω ΕΣΠΑ τα θερμαντικά σώματα για τους εν λόγω επιχειρηματίες, όμως πρέπει να πηγαίνουμε με ένα βήμα τη φορά. Πρώτα πάμε στο λιανικό εμπόριο. Στην εστίαση ξέρουμε ότι πρέπει για να φας να βγάλει τη μάσκα, άρα είναι μεγαλύτερη η μετάδοση. Τώρα δεν είναι η ώρα για την εστίαση. Όταν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει θα προχωρήσουμε και σε αυτό το βήμα. Απέχουμε ακόμα. Είμαστε στον χειμώνα. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος».

Νορβηγία: Πέθαναν 23 άτομα μετά τον εμβολιασμό τους – Που αποδίδεται ο θάνατός τους- Τι ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις και δεν θα αφήσει καμία επιχείρηση μόνη της να καταστραφεί σε αυτή την συμφορά.

Σε αυστηρό τόνο επανέλαβε ότι «πρέπει οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για να μην επανέλθει η πανδημία, γιατί διαφορετικά όλα θα ακυρωθούν αμέσως, καθώς δεν θα διστάσει η κυβέρνηση να λάβει τα ανάποδα μέτρα. Σήμερα κάνουμε νέα συμφωνία ευθύνης» κατέληξε.