• 11 Μαΐου, 2021

Γεωργιάδης για εστίαση: Ανοίγει μετά το Πάσχα

 Γεωργιάδης για εστίαση: Ανοίγει μετά το Πάσχα

Απαντήσεις στα σενάρια που διαδίδονται γύρω από την επαναλειτουργία της εστίασης έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, κάνοντας παράλληλα σαφές ότι η επαναλειτουργία θα γίνει στους εξωτερικούς χώρους. Ο ίδιος ανέφερε πως πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα να είναι έτοιμη μέχρι 10 Μαίου.

Σχετικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self test», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας.

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.