• 13 Απριλίου, 2021

Γεωργιάδης: “Δεν είχα καμία σχέση με την άδεια ειδικής εξαίρεσης για την βάφτιση, ρωτήστε την Πολιτική Προστασία”

 Γεωργιάδης: “Δεν είχα καμία σχέση με την άδεια ειδικής εξαίρεσης για την βάφτιση, ρωτήστε την Πολιτική Προστασία”

Απάντηση σχετικά με όσα του καταλογίζουν για τη συμμετοχή του σε βαφτίσια με άδεια ειδικής εξαίρεσης, έδωσε σήμερα, μιλώντας στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. “Δεν είχα καμία σχέση με την έκδοση άδειας ειδικής εξαίρεσης από την οικογένεια. Ρωτήστε την Πολιτική Προστασία”, τόνισε.

“Δεν μπορώ εγώ να πω τους οικογενειακούς λόγους που επικαλέστηκαν οι γονείς. Δεν είναι δική μου δουλειά, δείτε μέσω της Πολιτικής Προστασίας πως εκδίδονται οι ειδικές εξαιρέσεις. Η άδεια εκδόθηκε από την οικογένεια και όχι με παρέμβαση υπουργού. Δεν είπε κανείς πως νονός ήταν ο Γεωργιάδης. Στη βάφτιση ήμουν εγώ και οι γονείς. Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω. Αφού το έκανα νόμιμα γιατί να το κρύψω; Υπήρξαν και άλλες άδειες με ειδική εξαίρεση”, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επιτέθηκε σε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για υποκρισία: “Εάν απαντούσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα: εάν έπαιρνα μια κολυμβήθρα και πήγαινα σε μια διαδήλωση, θα ήταν νόμιμη η βάφτιση; Πως μπορεί να ανησυχεί για τη διάδοση του ιού σε μια εκκλησία με έξι άτομα και να μην ανησυχεί για τη διάδοση σε μια διαδήλωση για τον Κουφοντίνα”.

“Δεν είχα καμία εμπλοκή στην άδεια. Δεν με πιστεύετε; Κάντε ρεπορτάζ. Τι να σας πω. Αλλά αυτό που λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκρισία. Λένε πως απαγορεύουμε τα βαφτίσια αλλά επιτρέπουμε τις διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα. Όλα έγιναν νόμιμα. Εάν μπορούσα να πληρώσω πρόστιμο θα το έκανα αλλά επικοινωνώντας με την Πολιτική Προστασία μου είπαν ότι ημουν νόμιμος”, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με την βάφτιση, ο ίδιος ο υπουργός είχε κάνει ανάρτηση στο twitter:

Εκπρόσωπος Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: “Πρώτη φορά ακούω για άδεια για βάφτιση”

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, καταρρίπτοντας τις εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τη βάπτιση στην οποία έγινε νονός, παρά τις απαγορεύσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στη βάπτιση στην οποία συμμετείχε ως νονός ο υπουργός Ανάπτυξης και είπε:

«Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούρια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις, ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής»..

«Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάπτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάπτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στον γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας», τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Twitter, με την οποία γνωστοποιούσε ότι έγινε νονός σε βάπτιση εν μέσω lockdown.

Ο υπουργός έκανε την ανάρτηση την Κυριακή και το tweet του προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς αρκετοί επεσήμαναν ότι η ΚΥΑ με τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν επιτρέπει την τέλεση βαπτίσεων στην περιφέρειας της Αττικής.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η βάπτιση έγινε κατόπιν άδειας που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι γονείς του, επικαλούμενοι σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Σε νεότερη ανάρτησή του δημοσίευσε τη σχετική άδεια, ενώ σημείωσε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας, αν έχει σοβαρούς λόγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ένα αιχμηρό σχόλιο, ρωτώντας τον πρωθυπουργό «αν υπάρχει κάποιο μέτρο περιορισμού που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής του.»

«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν – υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού – μόνο για τους απλούς πολίτες;».