• 18 Ιουνίου, 2021

Γεννηματά: Σε νέα αδιέξοδα οδηγούν οι πολιτικές Μητσοτάκη

 Γεννηματά: Σε νέα αδιέξοδα οδηγούν οι πολιτικές Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ψηφιακής περιοδείας της στο Βόρειο Αιγαίο. Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά κάλεσε «να μην επαναληφθούν τα λάθη» της προηγούμενης χρονιάς που οδήγησαν στην έξαρση της πανδημίας.

Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, η πανδημία σε συνδυασμό με τις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη «μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική κρίση και νέα αδιέξοδα». Αυτό μπορεί να αποτραπεί μόνο με μια άλλη προοδευτική πολιτική, τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ειδικότερα η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η πανδημία «είναι εδώ και παρά την εικόνα που δημιουργεί η κυβέρνηση, τα προβλήματα παραμένουν. Αναγκάστηκε σήμερα να το πει και ο πρωθυπουργός, αφού καλλιέργησε τον εφησυχασμό.

Κύριε Μητσοτάκη, πράγματι “ελευθερία δε σημαίνει ανευθυνότητα” αλλά αυτό πρέπει να ισχύει πρώτα για την κυβέρνησή σας και όχι μόνο για τους άλλους. Για να φθάσουμε στην “ελευθερία”, χρειάζεται προσοχή, συστηματική επιτήρηση – έλεγχοι παντού με ευθύνη του κράτους για την εφαρμογή των μέτρων».

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τόνισε επίσης, ότι «το νέο δεν κτίζεται πάνω σε ερείπια», εξηγώντας πως με μια κατεστραμμένη οικονομία και με την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η πορεία της ανάκαμψης θα κοστίσει και θα διαρκέσει περισσότερο.

Αναφερόμενη στο σχέδιο του κόμματός της, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «το δικό μας αφήγημα έχει στο κέντρο ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που δημιουργεί παραγωγή με προστιθέμενη αξία και εξαγωγές, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση.

Σας καλούμε να συγκροτήσουμε στη βάση αυτή μια νέα Εθνική Παραγωγική Συμμαχία, που θα εγγυηθεί ότι οι συντηρητικές πολιτικές δεν θα κυριαρχήσουν και θα κάνει πράξη τη Νέα Αλλαγή στην Ελλάδα».