Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την ήττα του στη Σύνοδο Κορυφής

 Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την ήττα του στη Σύνοδο Κορυφής

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα στην Σύνοδο Κορυφής εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά την δευτερολογία της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η κα Γεννηματά τόνισε:

«Η θέση μας, που διατυπώθηκε από χθες, ήταν ότι η Ελλάδα θα πρέπει, ασυζητητί, να απορρίψει αυτό το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να δώσει σκληρή μάχη. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να συμφωνήσει αμαχητί. Και είναι απαράδεκτο μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη να μιλά ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δήθεν η Ε. Ε. έκανε ένα ακόμα βήμα.

Δεν πρόκειται για ένα βήμα μπρος αλλά για πολλά βήματα πίσω, που μας φέρνουν πίσω και από τις αποφάσεις του Οκτωβρίου. Είναι φανερό ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση για να κρύψει την προσωπική του ήττα και την ήττα της Κυβέρνησης του. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι πληρώνουμε το έλλειμμα στρατηγικής απέναντι στη νέα στρατηγική της Τουρκίας, την υποχωρητικότητα και το έλλειμμα αποφασιστικότητας από τη μεριά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Γι αυτό βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το σημείο.

Τσίπρας στον Ant1 για το εξοχικό στο Σούνιο- Επίθεση σε Μητσοτάκη:”Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί” (vid)

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό ότι σε μια αποστροφή του, είπε ότι «οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός». Καταλαβαίνετε ότι όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, είναι ξεκάθαρο πως όλους αυτούς τους μήνες δεν έδωσε καμία μάχη ώστε να φτάσουμε σε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Όμως όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις, αλλά από σκληρές, αυστηρές κυρώσεις. Αυτή είναι η ξεκάθαρη δική μας θέση.

Φιάσκο

Κατά την εισήγησή της στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ η κα Γεννηματά είχε χαρακτηρίσει φιάσκο για την Ευρώπη και ήττα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τόνισε ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελούν πισωγύρισμα σε σχέση με τις αποφάσεις του περασμένου Οκτωβρίου.

«Ούτε ήπιες ούτε σκληρές κυρώσεις επιβάλλονται. Όλα παραπέμπονται στο μέλλον. Αντί για βήματα μπροστά η Ευρώπη κάνει βήματα πίσω, πίσω και από τις αποφάσεις του περασμένου Οκτωβρίου» είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Η απροθυμία της Ευρώπης να λάβει τα αναγκαία μέτρα θα αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία. Η κυβέρνηση έδειξε την πλήρη ανικανότητά της να προωθήσει στις Βρυξέλλες τα Ελληνικά συμφέροντα. Η έλλειψη αποφασιστικότητας και η διαρκής υποχωρητικότητα, μας οδήγησαν εδώ. Η Κυβέρνηση δεν έχει  ξεκάθαρη στρατηγική στο θέμα της Τουρκίας και αυτό πληρώνουμε».

Μανώλης Δράκος