• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης να μην κάνει πίσω στο θέμα έκδοσης του κορονο-ομολόγου

 Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης να μην κάνει πίσω στο θέμα έκδοσης του κορονο-ομολόγου

Να “μην κατεβάσει τη σημαία” αναφορικά με την έκδοση του “κορονο-ομόλογου” καλεί τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και την αδυναμία να ληφθεί κοινή απόφαση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μην κάνει πίσω και να επιμείνει. “Χρειάζονται ευρωπαϊκά χρήματα αυτή την ώρα. Με την έκδοση του λεγόμενου κορονο-ομόλογου, το οποίο θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους. Δεν θα επιβαρύνει το χρέος των κρατών και δεν θα σημαίνει νέα μνημόνια και νέους περιορισμούς για τα κράτη. Χωρίς αυτό η Ευρώπη θα μπει σε πολύ άσχημα μονοπάτια. Τολμώ να πω ότι θα θέσει το μέλλον της σε πολύ μεγάλο κίνδυνο”, ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόσθεσε δε, ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την πρωτοβουλία, με την επιστολή των 9 Ευρωπαίων ηγετών.

“Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Εγώ περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, ότι δεν θα κατεβάσει τη σημαία και ότι την επόμενη φορά θα έχει συμμετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο η Ελλάδα”, ώστε να μην υπάρξει απόφαση, αν δεν είναι η απόφαση που χρειάζεται αυτήν την ώρα η Ευρώπη και η πατρίδα μας”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, η κ. Γεννηματά είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού ανταποκρίνεται και μένει σπίτι και εξέφρασε την συμπαράστασή της στις οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους, ενώ ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο σε αυτούς που τούτες τις ώρες δίνουν τη μάχη, είτε στα νοσοκομεία είτε στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας. Ειδικότερα για τον Δημήτρη Κρεμαστινό, ευχήθηκε “όλα να πάνε καλά, να γυρίσει γρήγορα κοντά μας, πάντα με τις πάντα χρήσιμες συμβουλές του και με τη γνώση του και για την ιατρική και για την πολιτική”.