• 24 Οκτωβρίου, 2021

Γεννηματά για τουρκική φρεγάτα στην Κρήτη: Οι τσαμπουκάδες της Αγκυρας δεν μπορεί να γίνονται ανεκτοί

 Γεννηματά για τουρκική φρεγάτα στην Κρήτη: Οι τσαμπουκάδες της Αγκυρας δεν μπορεί να γίνονται ανεκτοί

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις προκλητικές κινήσεις του «Nautical Geo» στις ανατολικές ακτές της Κρήτης. αλλά και τις πληροφορίες ότι τουρκική φρεγάτα πλησίασε τις ανατολικές ακτές της Κρήτης σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Η Τουρκία αποθρασύνεται. Την ώρα που ο πρόεδρος Ερντογάν επιδιώκει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στέλνει φρεγάτες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης παραβιάζοντας βάναυσα τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ενώ έχει πολλαπλασιάσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για να προσθέσει: «Αποθρασύνεται χωρίς να παίρνει την κατάλληλη απάντηση από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη».

Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε, διαμηνύοντας πως αν γίνει τελικά η συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν, «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Τούρκο πρόεδρο ότι οι καλές σχέσεις και επαφές εξαρτώνται από το σεβασμό του δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί».