Γεννηματά: Εξοφλεί γραμμάτια με το εργασιακό ν/σ ο κ. Μητσοτάκης

 Γεννηματά: Εξοφλεί γραμμάτια με το εργασιακό ν/σ ο κ. Μητσοτάκης

Συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα το Κίνημα Αλλαγής τις ψηφιακές περιοδείες, αυτή τη φορά στην Κεντρική Μακεδονία. Ο πρώτος σταθμός ήταν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, μαζί με ης τον πρώην υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη. Η κ. Γεννηματά μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την οικονομία αλλά και το νέο εργασιακό νόμο.

Υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι με κινητοποίησεις εντός και εκτός Bουλής θα βρεθούν απέναντι από τη νέα ρύθμιση που όπως είπε, καταργούν το 8ώρο.

Όπως δήλωσε, «η κυβέρνηση ξεκινά με το εργασιακό νομοσχέδιο, που προαναγγέλλει την επίθεση στους εργαζομένους. Αφαιρεί πια την συλλογική διαπραγμάτευση, οδηγεί απροστάτευτο τον εργαζόμενο σε ωράριο-λάστιχο και στην ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και μάλιστα με απλήρωτες υπερωρίες.

Ο κ Μητσοτάκης εξοφλεί τα γραμμάτια που προεκλογικά ανέλαβε, για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κάνει πράξη το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα και στην οικογενειακή ζωή των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο αυτό, που αποτελεί τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής και αποτυπώνει ανάγλυφα τη συντηρητική της αντίληψη ,θα συναντήσει την καθολική αντίδραση μας, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από την Βουλή».

Μιλώντας για την οικονομία η κ. Γεννηματά τόνισε πώς «υπάρχει κίνδυνος για ένα ντόμινο στην οικονομία από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας, είναι ορατός. Αυτή η εξέλιξη θα είναι καταστροφική».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προτείνει:

  • Πρώτα και κύρια να υπάρξει κούρεμα των οφειλών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο. Έχουμε προτείνει 120 δόσεις και 30% κούρεμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν.

-Δεύτερο, να υπάρξει πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες για τέσσερις με έξι μήνες αλλά και υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

-Τρίτο και σημαντικό είναι η ρευστότητα. Επιστρεπτέα με 70% ενίσχυση και βεβαίως επιδότηση 100% των ασφαλιστικών.

Αναφερόμενη στο Ταμείο Ανάκαμψης, η κ. Γεννηματά είπε ότι «το δημόσιο χρέος των χωρών του νότου που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας να αντιμετωπιστεί συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να υπάρχει η δυνατότητα κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης να δοθούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το πλαίσιο αυτό διεκδικείται και από τον κ. Ντράγκι και τον κ. Μακρόν. Η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει σε αυτή τη διεκδίκηση. Βασικός στόχος είναι να συνεχιστεί ως μόνιμο εργαλείο το ταμείο ανάκαμψης γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό για μεγάλα έργα που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη και της ελληνικής οικονομίας».

Πιο συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη η κ Γεννηματά τόνισε πως «έχουν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες από την δεκαετή κρίση, και την κρίση του κορωνοϊού. Γιατί έχουν δυνάμεις σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας, και ιδιαίτερα της «πράσινης» οικονομίας, που στηρίζεται στην γνώση και την καινοτομία.

Έχουν τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.Εκείνο που δεν έχουν ανάγκη, είναι από υποσχέσεις, που εκτοξεύονται και μετά ξεχνιούνται. Από χαμένες ευκαιρίες και πεταμένα λεφτά, που σπέρνουν την απογοήτευση στους πολίτες».

Σχετικά Άρθρα