• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Γεννηματά: “Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης λέγεται mansplaining”

 Γεννηματά: “Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης λέγεται mansplaining”

Χρησιμοποιώντας τον όρο “mansplaining” (μία έκφραση που έχει υποτιμητική σημασία προς τις γυναίκες και βγαίνει από τις λέξεις man= άνδρας+ explaining= εξήγηση, η πράξη δηλαδή του να εξηγείς κάτι σε κάποιον και συνήθως ένας άνδρας σε μία γυναίκα), η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη δευτερολογία της στη συζήτηση Βουλή, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, δήλωσε την απογοήτευσή της από την εξέλιξη της συζήτησης, τονίζοντας πως ενοχλήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσπάθησε να υποτιμήσει τα όσα έλεγε.

“Ο κύριος Μητσοτάκης ενοχλείται πάρα πολύ από την τεκμηριωμένη κριτική. Γι’ αυτό αποφάσισε να αποχωρήσει και να μην ακούσει την δευτερολογία. Υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα στη δευτερολογία του εναντίον μου. Προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα. Προσπαθώντας να πει, ότι δεν καταλαβαίνω και ότι ως άνδρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει”, είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Και συνέχισε ως εξής: “Είναι προφανές, ότι κάθε φορά που στριμώχνεται χάνει την αστική του ευγένεια. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λέγεται mansplaining και θα πρέπει να το κατανοήσει και με την πρώτη ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη. Διότι γνωρίζω πολύ καλά και πώς λειτουργούν τα αεροπλάνα και πώς γίνεται ο καθαρισμός των δασών. Έχω προσωπική εμπειρία από την αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών στην πολιτική προστασία και με σημαντικά αποτελέσματα για την πορεία των πραγμάτων στην Αττική”.