Γεννηματά: Άλλο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άλλο η προχειρότητα

 Γεννηματά: Άλλο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άλλο η προχειρότητα

Τη διαφωνία της για τον τρόπο που επιχειρείται η εξ αποστάσεως διδασκαλία στα σχολεία, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον Νίκο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εξαντλείται σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και σε νομοσχέδια που έχουν ως προτεραιότητα αδιαφανείς διαδικασίες. Ένα πελατειακό κράτος που ξαναχτίζεται όπως γνωρίζαμε από την παλαιά δεξιά, ένα κράτος απευθείας αναθέσεων και μετακλητών. Ούτε να αξιοποιείται η υπολειτουργία της Βουλής για να επιβάλλει η κυβέρνηση το πάγωμα του κατώτατου μισθού χωρίς διάλογο και να έρχονται και να ψηφίζονται άρον – άρον σημαντικά νομοσχέδια όπως αυτό για το περιβάλλον ή αυτό που έρχεται για την παιδεία. Σημειώστε ότι σε αυτό το νομοσχέδιο, σε συνθήκες πανδημίας, προβλέπει αύξηση των μαθημάτων ανά τάξη. Είναι αστείο και να το συζητάμε. Δεν ανταποκρίνεται καν σε αυτά που υγειονομικά πρέπει να τηρούμε στις παραλίες και τους υπαίθριους χώρους, όπως δείξατε στο ρεπορτάζ σας πριν από λίγα λεπτά.

Και τελευταία στιγμή έρχεται και μία τροπολογία για να μπει μία κάμερα στην τάξη χωρίς να λέει πως και με ποιες ακριβώς προϋποθέσεις θα μεταδίδεται το μάθημα στα παιδιά που θα είναι στο σπίτι. Προφανώς κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει πίσω αλλά είναι άλλο πράγμα το ψηφιακό σχολείο και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άλλο οι αυθαιρεσίες και η προχειρότητα. Μπορούμε και οφείλουμε να βρούμε τον πιο πρόσφορο τρόπο πως πρέπει να γίνει αυτό, χωρίς αλαζονεία και αυταρχισμό.»

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ειπε: «Πράγματι στην πρώτη φάση πήγαμε καλά ως χώρα, ως πολιτικό σύστημα και κυρίως οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στις συστάσεις των ειδικών. Τώρα, στη δεύτερη φάση, που πρέπει να ζήσουμε με την πανδημία και να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στην οικονομία, είναι η ώρα της κυβέρνησης να πάρει αποφάσεις. Να παρουσιάσει και να εφαρμόσει ένα επεξεργασμένο σχέδιο για την στήριξη της οικονομίας, για να μην εκτοξευτεί η ύφεση και η ανεργία. Αντί αυτού βλέπουμε μια κυβέρνηση που καθυστερεί, παλινωδεί, δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Έτσι όμως, δυστυχώς, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και οι εργαζόμενοι. Εμείς καταθέτουμε ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα, αυτό που εμείς λέμε ενδιάμεσο πρόγραμμα για το 2020. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαντλούνται ξανά σε κοκορομαχίες».

Η κ. Γεννηματά τόνισε: ότι: «Η αντιπαράθεση αφορά δυο πόλους . Από τη μια η σοσιαλδημοκρατία και από την άλλη η κυβέρνηση , η συντήρηση. Οι δύο πόλοι είναι η σοσιαλδημοκρατία, ο προοδευτικός πόλος που εκφράζουμε εμείς με τη συνολική μας στάση σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης και είναι ολοφάνερο πια πως μόνο από τη σοσιαλδημοκρατία μπορούν να έρθουν απαντήσεις μέσα από ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κράτος. Η αγορά δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της πανδημίας. Βλέπετε ότι επιχειρήσεις – κολοσσοί χρειάζονται σήμερα τη στήριξη του κράτους. Από την άλλη μεριά είναι η κυβέρνηση, οι συντηρητικές απόψεις, οι νεοφιλελεύθερες απόψεις, οι οποίες καταρρέουν αυτή τη στιγμή και αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία του κ. Μητσοτάκη».

admin_e4p2sd6v