• 24 Ιανουαρίου, 2021

Γαβρόγλου: Η ατυχής αναφορά μου σε σεξιστικό στερεότυπο έγινε αφορμή για αποπροσανατολισμό

 Γαβρόγλου: Η ατυχής αναφορά μου σε σεξιστικό στερεότυπο έγινε αφορμή για αποπροσανατολισμό

Ο τέως Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε συγγνώμη για το σεξιστικό σχόλιο εις βάρος της νυν υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι στην προσπάθειά του να στηλιτεύσει τη «δημιουργική στατιστική» της υπουργού, επέδειξε απροσεξία κάνοντας ατυχή αναφορά σε σεξιστικό στερεότυπο.

Επισημαίνει δε ότι η απόρριψη αυτού του στερεότυπου, δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του, καταλήγοντας: «Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως άτυχη».

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο.

Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του.

Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι.

Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».