• 22 Οκτωβρίου, 2020

Γάλλοι γονείς ζητούν 2,5 εκατ. ευρώ για τον πνιγμό των παιδιών τους σε πισίνα ξενοδοχείου στην Ρόδο

 Γάλλοι γονείς ζητούν 2,5 εκατ. ευρώ για τον πνιγμό των παιδιών τους σε πισίνα ξενοδοχείου στην Ρόδο

Σε αγωγή ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσαν στο πρωτοδικείο της Ρόδου μια οικογένεια Γάλλων τουριστών που έχασαν τα δυο παιδιά τους σε πισίνα ξενοδοχείου, το περασμένο καλοκαίρι.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2019.

Εκείνη την ημέρα το αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι από την πισίνα του ξενοδοχείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια νεαρή αλλοδαπή.

Βρισκόταν συγκεκριμένα ανάσκελα μέσα στην πισίνα, της οποίας το βάθος προσδιορίζεται στα 1,20 μέτρα.

Το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει από το σημείο την 17χρονη υπήκοο Γαλλίας Anais Traore του Amadou την οποία μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σε άλλο σημείο της πισίνας βρισκόταν στον πάτο και ανασύρθηκε η αδελφή της Carla Traore του Amadou 19 ετών.

Όπως αναφέρουν στην αγωγή τους οι Γάλλοι, στο ξενοδοχείο λειτουργούσαν τέσσερις πισίνες.

Στις 31.7.2019, μετά το μεσημεριανό γεύμα, στις 14.00 και ανάπαυση μίας ώρας περίπου, μετέβησαν οικογενειακώς στον χώρο της δεύτερης πισίνας και ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας Αϊσά μετά από λίγο μπήκε στην παιδική πισίνα. Οι υπόλοιποι, πλην της Αναΐς, κάθισαν στις ξαπλώστρες.

Γύρω στις 17.00 η Αναΐς πήγε στο δωμάτιό για να φέρει έναν φορτιστή κινητού και γυρνώντας προς τις ξαπλώστρες πέρασε από το μπαρ, απ’ όπου πήρε γλυκά σε ένα πιάτο και αναψυκτικά για να τα πάρει στις ξαπλώστρες.

Το ίδιο έκανε την ίδια περίπου ώρα και η Κάρλα.

Στη συνέχεια, οι γονείς, σηκώθηκαν, πέρασαν από το δωμάτιό και ξαναγύρισαν στο μπαρ κοντά στην πισίνα όπου πήγε και ο γιος τους, Αλάν. Οι κόρες τους, Κάρλα 19 ετών, Αναΐς 17 ετών και Αΐσα 10 ετών, βρίσκονταν στις ξαπλώστρες έξω από την πισίνα.

Σε χρονικό σημείο μεταξύ 17.15 έως 18.00 οι δύο κόρες τους, Αναΐς και Κάρλα έχοντας εισέλθει μέσα στην πισίνα στο τμήμα ενηλίκων, έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού.

Πηγή: www.dimokratiki.gr