Λεπέν: Αυτό που διακυβεύεται είναι η κοινωνική επιλογή πολιτισμού

 Λεπέν: Αυτό που διακυβεύεται είναι η κοινωνική επιλογή πολιτισμού

Αποφασισμένη για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία εμφανίστηκε η Μαρίν Λεπέν στις πρώτες δηλώσεις της μετά τα exit polls, που την “στέλνουν” στο δεύτερο γύρο με τον Εμανουέλ Μακρόν.

“Μετά το δεύτερο γύρο, θέλω να είμαι η πρόεδρος όλων των Γάλλων. Αυτό που διακυβεύεται είναι η κοινωνική επιλογή πολιτισμού. Από την ψήφο σας εξαρτάται η θέση που θέλουμε να δώσουμε στα άτομα αντί του χρήματος. Τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε δικαιώματα. Από την ψήφο σας θα εξαρτηθούν οι πολιτικές αποφάσεις της επόμενης πενταετίας. Στόχος μου να είναι η Γαλλία χώρα ειρήνης. Να είναι κυρίαρχη. Θα ελέγξω τη μετανάστευση αφουγκραζόμενη τους πάντες”, δήλωσε η ακροδεξιά πολιτικός.

Όπως μετέδωσαν Γάλλοι δημοσιογράφοι, όταν έφτασαν τα πρώτα αποτελέσματα στο “στρατόπεδο” της Λεπέν, ήταν “σαν να κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους υποστηρικτές της να φωνάζουν «Μαρίν Πρόεδρος» και να τραγουδούν τη «Μασσαλιώτιδα». Ο κόσμος ήταν σίγουρος ότι η Λεπέν θα τα πήγαινε καλά στον πρώτο γύρο και σίγουρα πήραν το αποτέλεσμα που ήλπιζαν”.

Βαγγέλης Μαρινάκης