• 20 Οκτωβρίου, 2021

“Γαλάζιες” γκρίνιες για την μεταρρύθμιση με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

 “Γαλάζιες” γκρίνιες για την μεταρρύθμιση με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Γκρίνιες αναμένονται στις «γαλάζιες» διοικήσεις των ΔΕΚΟ με τους διόλου ευκαταφρόνητους μισθούς. Κι αυτό γιατί, όπως έρχεται σήμερα να αποκαλύψει η στήλη «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα Νέα», από το φθινόπωρο πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και διευθυντές του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα προσλαμβάνονται κατόπιν διαγωνισμού, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, και με αντικειμενικά βιογραφικά κριτήρια.

Το δημοσίευμα φέρνει και παραδείγματα, όχι τόσο αθώα ενδεχομένως: «Εφεξής ο πρόεδρος ή ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ή της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΣΕ, και των άλλων ΔΕΚΟ δεν θα διορίζεται ούτε από το Μαξίμου ούτε από τους υπουργούς με μοναδικό προσόν την κομματική του ταυτότητα».

Για το σκοπό αυτό, αμέσως μετά τη ΔΕΘ -να μην χαλάσουμε και την παραδοσιακή… παρέλαση προέδρων ΔΕΚΟ στην Έκθεση- η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο. Η στήλη κρατά πάντως και μια επιφύλαξη αν ο νόμος θα αρχίσει να ισχύει από τώρα ή αν, αντιθέτως, θα αρχίσει να ισχύσει από τους επόμενους προέδρους. Δικό μας σχόλιο, αν ισχύσει το δεύτερο, πολύ απλά δεν θα είναι μεταρρύθμιση…

Ν. Παπ.