• 13 Απριλίου, 2021

“Γαλάζια ” εμβόλια: Ο Δήμος Καλλιθέας επιβεβαιώνει τον εμβολιασμό ημετέρων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων

 “Γαλάζια ” εμβόλια: Ο Δήμος Καλλιθέας επιβεβαιώνει τον εμβολιασμό ημετέρων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλλιθέας επιβεβαίωσε την καταγγελία για παράτυπους εμβολιασμούς.

Την καταγγελία είχε κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Γιάννης Εμιρζάς, ο οποίος ανέφερε ότι »ενώ το κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζήτησε από το Δήμο άτομα για να εμβολιαστούν, κατά κάποιον περίεργο τρόπο επιλέχτηκαν οι «Άριστοί» της Παράταξης Κάρναβου».

«Δεν επιλέχθηκαν εργαζόμενοι (ως οφείλαν να πράξουν ειδικά για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή) στην Καθαριότητα-στην Δημοτική Αστυνομία-στο Βοήθεια στο Σπίτι ή από τους Παιδικούς σταθμούς αλλά επιλέχτηκαν Αιρετοί και αρεστοί από το σύστημα της Διοίκησης του Δήμου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καλλιθέας ισχυρίζεται ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την διαδικασία επιλογής της λίστας πολιτών που εμβολιάζονται και δείχνει προς το υπουργείο Υγείας. Εντούτοις την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ειδοποιήθηκαν τα Δημοτικά Ιατρεία από το Κέντρο Υγείας ότι λόγω χιονιά δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση πολιτών, ζητήθηκε να γίνουν έκτακτοι εμβολιασμοί σε προσωπικό αλλά και στον γενικό πληθυσμό με μόνο κριτήριο την ηλικία πάνω από τα 18 έτη.

Νέες καταγγελίες για “γαλάζια” εμβόλια στην Καλλιθέα

Επιβεβαιώνοντας την καταγγελία ο Δήμος αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας απευθύνθηκε στις επαφές που είχε το προσωπικό και σε επισκέπτες. Έτσι εμβολιάστηκαν περίπου 300 πολίτες ανάμεσά τους και δημοτικοί σύμβουλοι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας:

Ο Δήμος Καλλιθέας ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία επιλογής της λίστας πολιτών που εμβολιάζονται ,αφού απολύτως υπεύθυνο για αυτό είναι το Υπουργείο Υγείας και οι κατά τόπους υπηρεσίες του.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας, ότι λόγω του χιονιά, δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν εμβόλια λόγω του μικρού χρόνου «ζωής» τους.

Ζητήθηκε από τα Δημοτικά Ιατρεία να ενημερώσουν το προσωπικό τους για την δυνατότητα να κάνουν εκτάκτως εμβόλια και πράγματι, την επόμενη ημέρα εμβολιάσθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι.

Απευθυνόμενοι ακολούθως  προς  την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας ενημερωθήκαμε ότι  μετά την  μη προσέλευση πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών και εν όψει του ορατού κινδύνου να χαθούν εμβόλια, εφάρμοσαν σχετικές οδηγίες και απευθύνθηκαν σε γενικό πληθυσμό, με μόνο κριτήριο την ηλικία (πάνω από 18) και την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επίσκεψης για εμβολιασμό

Απευθύνθηκαν σε επισκέπτες του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας αλλά και σε επαφές που είχαν οι ίδιοι ή το προσωπικό τους .

Έτσι εμβολιάσθηκαν περίπου 300 πολίτες της Καλλιθέας και ανάμεσα σε αυτούς υπήρξε και ένας ελάχιστος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων

Για εμάς οι εξηγήσεις είναι επαρκείς και δεν τίθεται ζήτημα ατομικής ευθύνης εκ μέρους αυτών που εμβολιάσθηκαν σε όποια  δημοτική παράταξη και αν ανήκαν.
Ζητάμε όμως, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και να είναι διαθέσιμη κάθε πληροφορία για το ζήτημα εκ μέρους των υπευθύνων γιατί πρόκειται για ένα άκρως ευαίσθητο θέμα για τους πολίτες.