• 27 Νοεμβρίου, 2020

Γ.Γεραπετρίτης : “Δεν υπάρχει ενδοσχολική μεταδοτικότητα. Ωστόσο υπάρχει ζήτημα σε σχέση με την κινητικότητα που δημιουργείται γύρω από τα σχολεία με τους γονείς” (vid)

 Γ.Γεραπετρίτης : “Δεν υπάρχει ενδοσχολική μεταδοτικότητα. Ωστόσο υπάρχει ζήτημα σε σχέση με την κινητικότητα που δημιουργείται γύρω από τα σχολεία με τους γονείς” (vid)

Για την πρόταση των λοιμωξιολόγων να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, αλλά και για την επόμενη μέρα του lockdown μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega o Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στο ζήτημα των δημοτικών σχολείων τόνισε πως

“«Έχει αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει ενδοσχολική μεταδοτικότητα. Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα σε σχέση με την κινητικότητα που δημιουργείται γύρω από τα σχολεία, όταν οι γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά από και προς το σχολείο. Αυτή η κινητικότητα είναι ο σκοπός να μειωθεί. Το ζήτημα της κινητικότητας είναι πολύ κρίσιμο για να μπορέσουμε να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για αυτό και έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και οι περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες» συνέχισε στο ίδιο θέμα.

Λινού για πρόταση Τσίπρα: Με είχε ενημερώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Το παρασκήνιο

Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά τις 30 Νοεμβρίου, και κατά πόσο θα μπορούσε τότε να είναι η λήξη του lockdown, ο ίδιος είπε ότι «η επιδημία βρίσκεται σε εξέλιξει, αν απαιτηθεί θα πάρουμε περαιτέρω μέτρα. Για την άρση των μέτρων θα γίνει επαναξιολόγηση στο τέλος του μήνα. Η ελπίδα μας είναι ότι στο τέλος του μήνα θα έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη της πανδημίας και θα μπορέσουμε να ανοίξουμε».

«Δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Ο σεβασμός στα μέτρα αυτά είναι η συνθήκη για να ανοίξουμε στις αρχές Δεκεμβρίου. Επειδή έχουμε κουραστεί όλοι, υπάρχουν περιπτώσεις που καταστρατηγούνται τα μέτρα. Εάν υπάρξει σεβασμός στα μέτρα έχω την πεποίθηση ότι από 1η Δεκεμβρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε σταδιακά την κοινωνία και την αγορά» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Είναι σχετικό το στα πόσα κρούσματα θα ξανανοίξουμε. Εξαρτάται από τη χωρητικότητα που θα έχει το σύστημα υγείας εκείνη την περίοδο και άλλους παράγοντες. Τις επόμενες δέκα ημέρες πρέπει να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση. Εμείς θα μελετήσουμε τα δεδομένα. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να έχουμε την απαραίτητη χωρητικότητα στις νοσοκομειακές μονάδες» κατέληξε.