Fuel Pass: Πότε κάνετε αίτηση ανεξαρτήτως ΑΦΜ – Το χάος με τις ημερομηνίες

 Fuel Pass: Πότε κάνετε αίτηση ανεξαρτήτως ΑΦΜ – Το χάος με τις ημερομηνίες

Αίτηση μπορούν να πραγματοποιήσουν από σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου στο Fuel Pass, οι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης που το ΑΦΜ τους λήγει σε 8, 9.

Αν και με βάση το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Μ. Πέμπτη σήμερα θα μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ με λήγοντα 6, 7, ωστόσο ο προγραμματισμός έχει ανατραπεί και το πρόγραμμα έτρεξε νωρίτερα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μέα σύγχυση στους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων έχασαν την ημερομηνία για την αίτησή τους.

Το ΦΕΚ προέβλεπε πως από την 1 Μαΐου θα ήταν δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων. Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως θα γίνει αύριο Σάββατο 30 Απριλίου, καθώς σήμερα ειναι η μέρα για τα τελευταία ΑΦΜ που δεν έκαναν αίτηση.

Βέβαια, να σημειωθεί πως έχετε ακόμα επιλογή για αίτηση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο ΚΕΠ και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με πιστοποιημένο υπάλληλο. Είναι ένας τρόπος, με τον οποίο μπορείτε να παρακάμψετε τις ημερομηνίες και να κάνετε αίτηση όποτε θέλετε μέχρι τις 30/4, άσχετα με το ΑΦΜ σας. Μάλιστα, ο δικαιούχος μπορεί να κάνει αίτηση χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία, εξουσιοδοτώντας εκπρόσωπο.

Πώς κάνετε αίτηση για Fuel Pass στο gov.gr

Αρχικά κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.
Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

 • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή
 • σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του
 • Πότε μπαίνουν τα χρήματα της επιδότησης καυσίμων
 • Η καταβολή του ποσού γίνεται μέσω ψηφιακής κάρτας ή σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

 • Alpha Bank
 • Τράπεζα Πειραιώς
 • Εθνική Τράπεζα
 • Eurobank
 • Viva
 • Παγκρήτια Τράπεζα

Η πίστωση της ενίσχυσης, γίνεται σε οποιαδήποτε από τις πάνω περιπτώσεις εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Το… μπάχαλο

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες δικαιούχων της επιδότησης καυσίμων για την πλατφόρμα Fuel Pass, οι οποίοι όπως αναφέρουν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Μια 33χρονη, καταγγέλλει στο newsbreak.gr ότι «έχασε» την ευκαιρία να την υποβάλλει αυτή την εβδομάδα στο vouchers.gov.gr.

Η γυναίκα της οποίας το ΑΦΜ λήγει σε «4», είχε ενημερωθεί αρχικά ότι η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κάνει τη αίτηση ήταν σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου. Ωστόσο όταν μπήκε στο σύστημα είδε ότι την ενημέρωση ότι «για σήμερα 28/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 6, 7». Η ίδια, όπως λέει, επιχείρησε να κάνει μια προσπάθεια και συνδέθηκε με τους κωδικούς taxisnet, ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο το σύστημα δεν της επέτρεψε να προχωρήσει.

«Κάνοντας αναζήτηση σε διάφορα ειδησεογραφικά σάιτ, είδα ότι υπήρχαν διαφορετικές αναφορές για τις ημερομηνίες που αφορούν την υποβολή της αίτησης. Κάποιοι έγραφαν επικαλούμενοι το ΦΕΚ ότι σήμερα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε ”4 και 5”, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι σήμερα η πλατφόρμα ανοίγει για όσων το ΑΦΜ λήγει σε ”6 και 7”. Πάλι τα έκαναν μαντάρα χωρίς καμία ειδοποίηση» ανέφερε στο newsbreak.gr 33χρονη.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι, οι ημερομηνίες που αναφέρονται στην πλατφόρμα, διαφέρουν με αυτές που αναφέρει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ:

«Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

 • 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
 • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
 • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
 • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
 • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την 1/5/2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων» αναφέρει η ΚΥΑ.

Ωστόσο οι ημερομηνίες που αναφέρονται στην πλατφόρμα είναι… άλλες!

 • «Στις 28/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 6, 7.
 • Στις 29/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 8, 9.
 • Από 30/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν όλοι πολίτες ασχέτως με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρκετοί δικαιούχοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την εισαγωγή των στοιχείων τους στην πλατφόρμα, η οποία τους εμφάνισε ότι προέκυψε «σφάλμα», χωρίς ωστόσο να τους ενημερώνει ποιο ήταν αυτό.

Παναγιώτης Δρίβας