• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Φρίκη στη Ρωσία: Βρέθηκε ομαδικός τάφος των Ναζί με σκελετούς 675 παιδιών έξω από την Αγία Πετρούπολη

 Φρίκη στη Ρωσία: Βρέθηκε ομαδικός τάφος των Ναζί με σκελετούς 675 παιδιών έξω από την Αγία Πετρούπολη

Σε μια φρικιαστική ανακάλυψη στη Ρωσία, έναν ναζιστικό ομαδικό τάφο, ο οποίος «φιλοξενούσε» τα πτώματα 675 παιδιών κάθε ηλικίας, τα οποία θεωρείται πως είχαν «θυσιαστεί», ώστε να γίνει μετάγγιση του αίματός τους σε τραυματισμένους αξιωματικούς και στρατιώτες, προχώρησε μια εθελοντική ομάδα ερευνητών.

Ο τόπος ταφής, στον οποίο βρίσκονταν πάνω από 1.360 πτώματα, ανακαλύφθηκε έξω στην Αγία Πετρούπολη και κοντά σε βάση των SS του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα θύματα, που ήταν σχεδόν όλα χωρίς ορατά τραύματα, βρέθηκαν γυμνά και χωρίς παπούτσια στο χωριό Νοβάγια Μπούρια, στην περιοχή Λομονοσόβσκι της Αγίας Πετρούπολης.
Συνολικά, περί τους 50 σάκους συγκεντρώθηκαν από τον μακάβριο ομαδικό τάφο αυτή την εβδομάδα, οι οποίοι ήταν γεμάτοι με τους σκελετούς 415 θυμάτων, τα μισά εκ των οποίων ήταν παιδιά: από νεογέννητα μέχρι έφηβοι, θεωρείται πως έχασαν τις ζωές τους λόγω της απώλειας αίματος για να «σωθούν» οι Γερμανοί στρατιώτες που πολεμούσαν κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Από τα πτώματα των ενήλικων, τα περισσότερα ήταν γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών που ήταν έγκυες. Ελάχιστα από τα θύματα αυτά, έφεραν σημάδια από χτυπήματα, ενώ η πλειονότητά τους δεν έφερε καμία ένδειξη για την αιτία θανάτου τους.

Εθελοντής που συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε πως «βρέθηκαν συνολικά τα οστά 1.362 ανθρώπων, 675 εκ των οποίων ανήκαν σε παιδιά».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.