• 28 Ιουλίου, 2021

Freedom Pass:Πότε και πως θα δοθούν τα 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους

 Freedom Pass:Πότε και πως θα δοθούν τα 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους

Tη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου τίθεται σε ισχύ το Freedom Pass, η Κάρτα Ελευθερίας αξίας 150 ευρώ την οποία δικαιούνται όσοι νέοι 18-25 ετών έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση ή με το μονοδοσικό εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος έχει ήδη κάνει ή θα κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου, γίνεται αυτόματα δικαιούχος του Freedom Pass. Πρόκειται για μία ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ για τους 940.000 νέους 18-25 ετών (όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003) που έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν.

Η Κάρτα Ελευθερίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικούς και πολιτιστικούς λόγους, όπως για: μεταφορές εντός Ελλάδας (εισιτήρια για ταξίδια) διαμονή (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, σκάφη) μουσικές παραστάσεις και χοροδιδασκαλεία κινηματογράφοι και θέατρο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με το AMKA του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021.

Χαρδαλιάς για “Εφ.Συν”: Με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω

Θα εκδίδεται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή την έχει κάνει ήδη.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS. Η κάρτα θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω μίας εφαρμογής από το κινητό ή μέσω μίας ειδικής βεβαίωσης για τους λίγους νέους που μπορεί να μην έχουν smartphone.

Η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops Χρησιμοποιείται ανέπαφα με τερματικά POS