• 29 Ιουλίου, 2021

Φόβοι για “τσουνάμι” αναστολών εργασίας σε ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα – Στάση αναμονής μετά τις ανακοινώσεις

 Φόβοι για “τσουνάμι” αναστολών εργασίας σε ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα – Στάση αναμονής μετά τις ανακοινώσεις

Με τριψήφιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία έπειτα απο πολλές μέρες (συγκεκριμένα  χθες 112 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία) και τις μολύνσεις να καλπάζουν ξεπερνώντας τις 3 χιλιάδες, η κυβέρνηση παρακολουθεί την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας στην κοινότητα.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Το χθεσινό τελεσίγραφο του πρωθυπουργού προς συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες ότι αν δεν εμβολιαστούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, θα έρθουν αντιμέτωποι με στέρηση αποδοχών, έφερε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές 37.233 νέα ραντεβού εμβολιασμού.

Όμως το τρένο για ένα πιθανό τέταρτο σφοδρό κύμα πανδημίας στη χώρα ίσως και να έχει ήδη μπει στις ράγες, καθώς οι επιστήμονες προβλέπουν χιλιάδες κρούσματα μέσα στον Αύγουστο εφόσον η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά μέτρα περιορισμού της κινητικότητας.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ σήμανε συναγερμό για εκθετική αύξηση της πανδημίας κάνοντας εκτίμηση-σοκ οτι δεν είναι απίθανο να φτάσουμε σε νούμερα της τάξης των 15.000-20.000 κρουσμάτων τον Αύγουστο!

Υπό αυτή την έννοια  σαφώς προκύπτει οτι το κυβερνητικό “εμβολιαστικο σαφάρι” αποσκοπεί στο να μετριάσει το τσουνάμι που έρχεται από Φθινόπωρο, καθώς με τους τρέχοντες ρυθμούς εμβολιασμού δεν σώζεται η παρτίδα μέσα στο καλοκαίρι.

Η περιρρέουσα δε ατμόσφαιρα ότι δεν αποκλείεται ιδιωτικές επιχειρήσεις να αυθαιρετήσουν και να χρησιμοποιήσουν ως πυξίδα την μέθοδο της αναστολής εργασίας που θα επιβληθεί σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους των δομών ευπαθών ομάδων και υγειονομικούς, επιτείνει το δυσοίωνο περιβάλλον. 

  • Σε αυτό το αρνητικό φόντο… ένας Πολάκης πάντα είναι χρήσιμος στο κυβερνητικό επιτελείο για να αποδομηθει το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, που απηύθυνε στους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, με τις ενστάσεις του για την κυβερνητική τακτική της επιβολής, που συχνά υιοθετεί.

Η ΝΔ μετά την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή επέμεινε να τον ταυτίζει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα οτι και οι δύο κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστες με πρόσχημα την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η διαφημισμένη πάλι επιστράτευση τρόπον τινά της Εκκλησίας στην επιχείρηση “Ελευθερία” θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, με δεδομένες τις ουκ ολίγες αιρετικές φωνές στους κόλπους της ιεραρχίας.