Φωτομοντάζ ή αληθινή φωτογραφία; Τι γυρεύει η… τίγρη κατά την επιθεώρηση στην άσκηση του ΝΑΤΟ στον Άραξο;

 Φωτομοντάζ ή αληθινή φωτογραφία; Τι γυρεύει η… τίγρη κατά την επιθεώρηση στην άσκηση του ΝΑΤΟ στον Άραξο;

Viral έχει γίνει μια φωτογραφία που δείχνει στρατιωτικούς να επιθεωρούν αεροπόρους από διάφορες χώρες στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Αράξου και ανάμεσά τους να βρίσκεται μια… τίγρη – μασκότ.

Το θέμα είναι αν αυτή η φωτογραφία που… τρέχει στα κοινωνικά δίκτυα είναι προϊόν φωτομοντάζ ή όχι.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για… αληθινή φωτογραφία.

Κατά την επιθεώρηση των αεροπόρων που συμμετέχουν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση, συμμετείχε και η τίγρης-μασκότ της φωτογραφίας. Και συμμετείχε καθώς η πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας φέρει τον τίτλο «NATO Tiger Meet 2022».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Η άσκηση «NATO Tiger Meet 2022».θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας καθώς και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ.

Επίσης συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Παναγιώτης Δρίβας