Κοντά σε σπίτια η φωτιά στη Φέριζα Σαρωνίδας – Εκκενώθηκε και δεύτερος οικισμός (vid)

 Κοντά σε σπίτια η φωτιά στη Φέριζα Σαρωνίδας – Εκκενώθηκε και δεύτερος οικισμός (vid)

Συναγερμός σήμανε μετά τις 11 το πρωί στην Πυροσβεστική για φωτιά τώρα στη θέση Φέριζα Σαρωνικού στην περιοχή της Σαρωνίδας.

Για την κατάσβεσή της έχουν ήδη κινητοποιηθεί 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με την πρώτη εικόνα να είναι ότι η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε οικισμό.
Μήνυμα για όσους βρίσκονται στη Φέριζα έστειλε και το 112, καλώντας του πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή προς το Λαγονήσι.

Εντολή εκκένωσης του Αγίου Παντελεήμονα Αναβύσσου

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή Φέριζα του Δήμου Θορικού στην Αττική. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα Αναβύσσου. Όσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να εκκενώσουν προς Λαγονήσι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί και φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Στην εκκένωση και δεύτερου οικισμού προχώρησαν οι αρχές με αποστολή μηνύματος από το 112 λόγω της φωτιάς στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Το πρώτο μήνυμα μετά την εκδήλωση της φωτιάς στη θέση Φέριζα Σαρωνικού στη Λαυρεωτική εστάλη στις 11:30 το πρωί για εκκένωση όσων βρίσκονται στην περιοχή προς το Λαγονήσι.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωσή της και πλέον στην περιοχή βρίσκονται 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην επιχείρηση συνδράμουν από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α. ενώ με εντολή του Αρχηγού της πυροσβεστικής κλιμάκιο του ανακριτικού του σώματος (Δ.Α.Ε.Ε.() έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πληροφορίες να αναφέρουν ότι φλόγες μπήκαν και στις αυλές των σπιτιών.

Λίγο πριν τις 12:45 η εικόνα που υπήρχε από πηγές της πυροσβεστικής ήταν ότι η φωτιά έχει κυκλωθεί από δυνάμεις της πυροσβεστικής που την «τελειώνουν» μολονότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Σαρωνικού, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.

Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.

-την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Αττικής, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.

Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.

Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Κερατέας θα φιλοξενηθούν οι κάτοικοι

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Κερατέας θα φιλοξενηθούν με απόφαση του Δήμου όσοι πολίτες έφυγαν από τις περιοχές της Φέριζας και του Αγίου Παντελεήμονα Αναβύσσου κατόπιν εντολής εκκένωσης που δόθηκε λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Αττική και συγκεκριμένα στη Φέριζα.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης του Αγίου Παντελεήμονα, Είχε προηγηθεί η εντολή εκκένωσης της Φέριζας, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 στους πολίτες να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Μανώλης Δράκος