Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματική προειδοποίηση μετεωρολόγων για ”δύσκολη νύχτα”

 Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματική προειδοποίηση μετεωρολόγων για ”δύσκολη νύχτα”

Δραματική είναι η πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες αναφορικά με τη φωτιά στην Πεντέλη.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μην ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ. Παράλληλα σημείωσε, ότι «οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ, ενώ πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν».

Άνεμοι της τάξης των 7 με 8 Μποφόρ με ισχυρές ριπές έπνεεαν κατά την στιγμή που ξέσπασε η σοβαρή πυρκαγιά στην Πεντέλη τόνισε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη αναφέροντας πως αυτή τη χρονική στιγμή οι άνεμοι έχουν πέσει στα 5-6 Μποφόρ ωστόσο κατά περιόδους οι ριπές ανέμων αγγίζουν τα 7 Μποφόρ.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Όθων Παπαδάκης