• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Φωτιά στην Ηλεία: Εισαγγελέας για τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που ζήτησε “πολιτικό μέσο”

 Φωτιά στην Ηλεία: Εισαγγελέας για τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που ζήτησε “πολιτικό μέσο”

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πύργου προκάλεσε η αδιανόητη καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον Πρόεδρο της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας Δημήτρη Δημητρακόπουλου ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε εκτός από την παρέμβαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πύργου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τον ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί η βασιμότητα της εν λόγω καταγγελίας και αν έχει διαπραχθεί ενδεχόμενη αξιόποινη πράξη.
Νωρίτερα, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ο εν λόγω ανώτερος αξιωματικός στην Πελοπόννησο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αυτή η αντίδραση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ υπήρξε μετά από βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου και παρουσιάζει τον πολίτη να μιλάει σε τηλεοπτικό κανάλι για την πυρκαγιά που έφτασε στο χωριό του και το σπίτι του, ο οποίος αναφέρει τη συγκριμένη συνομιλία του με τον αξιωματικό.

Ειδικότερα, ο πολίτης λέει ότι τηλεφώνησε στον αξιωματικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα να σώσει το σπίτι του. Εκείνος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική που αρνήθηκε και τότε, πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία του πολίτη, τον ρώτησε εάν έχει κάποιο πολιτικό μέσο.