• 20 Ιανουαρίου, 2021

Φωτιά στην Αν. Μάνη: Ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση μετά την δύσκολη νύχτα- Παραμένουν ενεργές εστίες (vid)

 Φωτιά στην Αν. Μάνη: Ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση μετά την δύσκολη νύχτα- Παραμένουν ενεργές εστίες (vid)

Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενιαίο μέτωπο, αφού πέρασε κοντά από σπίτια χωρίς προς το παρόν να προκληθούν ζημιές – Προληπτικά εκκενώθηκαν το Σάββατο πέντε οικισμοί

Ελαφρά βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Σάββατο 22/8, στην περιοχή Λαγκαδά Λακωνίας, που επεκτάθηκε γρήγορα σε μεγάλη έκταση μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης.

Φωτιά στη Ανατολική Μάνη

Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενιαίο μέτωπο, αφού πέρασε κοντά από σπίτια χωρίς προς το παρόν να προκληθούν ζημιές. Προληπτικά εκκενώθηκαν χθες μετά από εισήγηση της πυροσβεστικής πέντε οικισμοί: Γέρμα, Δροσοπηγή, Βαχός, Σκαμνάκι και Νεοχώρι.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, ενώ από ξηράς εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από συνολικά 155 πυροσβέστες με 47 οχήματα.

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει ξεκινήσει το τοπικό ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, ενώ με στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».