• 24 Οκτωβρίου, 2021

Φωτιά Κορινθία: Συγκρατημένη αισιοδοξία, καλύτερη η εικόνα, πρόβλημα με τις αναζωπυρώσεις

 Φωτιά Κορινθία: Συγκρατημένη αισιοδοξία, καλύτερη η εικόνα, πρόβλημα με τις αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχρίες και επεκτάθηκε σε ένα ευρύ μέτωπο στην Κορινθία, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν και συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ωστόσο η εικόνα φαίνεται κάπως καλύτερα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων.

Από αέρος συντρέχουν πλέον οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, νωρίτερα ανέφερε:

«Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου.

Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων.

Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.