• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Φόρεσε τελικά τη φανέλα με το εθνόσημο ο Τσιτσιπάς μετά τις παρατηρήσεις της ΕΟΕ

 Φόρεσε τελικά τη φανέλα με το εθνόσημο ο Τσιτσιπάς μετά τις παρατηρήσεις της ΕΟΕ

Η εμφάνιση τόσο του κορυφαίου Έλληνα τενίστα όσο και της Μαρίας Σάκκαρη στους δυο πρώτους αγώνες τους στα ολυμπιακά κορτ χωρίς το εθνόσημο, είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια. Τη λύση έδωσε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η ΕΟΕ που ζήτησε από τους δυο αθλητές και μέλη της Ελληνικής ολυμπιακής ομάδας να αλλάξουν τις φανέλες και να εμφανιστούν με το εθνόσημο στον επόμενο αγώνα τους.

Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για την απουσία του εθνόσημου από τις στολές των Σάκκαρη και Τσιτσιπά, είχαν πάρει διαστάσεις όταν οι Έλληνες φίλαθλοι είδαν τον κορυφαίο στον κόσμο τενίστα, τον Τζόκοβιτς να αγωνίζεται με το εθνόσημο της Σερβίας, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες αθλητές δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Η αλήθεια είναι ότι στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές με απόφαση της ΔΟΕ, δεν έχουν την υποχρέωση να φορούν τις στολές των εθνικών τους ομάδων παρά μόνο στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις, αλλά όχι στους αγώνες.

Όμως η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, θα έπρεπε να ζητήσει από τους αθλητές να εμφανιστούν με τα ρούχα των χορηγών τους έχοντας το εθνόσημο στη φανέλα τους.

Πράγμα που τελικά ζήτησε η ΕΟΕ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και όπως φάνηκε από τον τρίτο αγώνα που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ εύκολο να γίνει.