• 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Folli Follie: Συζητείται η κατάσχεση της θαλαμηγού και των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου

 Folli Follie: Συζητείται η κατάσχεση της θαλαμηγού και των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, η οποία είχε κατατεθεί στις αρχές του μήνα από τους νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας Folli Follie.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το eurosday.gr, ότι η αίτηση είχε ως αποτέλεσμα την άμεση δέσμευση της θαλαμηγού Phalarope, η οποία μέσω εξωχώριας εταιρείας ελέγχεται από τον Δ. Κουτσολιούτσο.

Folli Follie: Στο εσωτερικό της θαλαμηγού Phalarope των ...

Η διεκδίκηση ωστόσο αφορά σε κάθε πιθανό περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας και στρέφεται και στα ακίνητα αυτής, ακόμη και εκείνων που φέρουν προσημείωση -όπως για παράδειγμα το ακίνητο των Σπετσών, το οποίο αποτέλεσε «εγγύηση» για τη χορήγηση δανείου 36,45 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Petrus AG (του πρώην αντιπροέδρου της Dufry) προς την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι της FF θα ζητήσουν την ακύρωση της προσημείωσης, εκτιμώντας την ως εικονική, προκειμένου να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση των διεκδικούμενων ποσών.

Σημειώνεται πάντως ότι οι λογαριασμοί, οι θυρίδες και η ακίνητη περιουσία της οικογένειας -όπως εξάλλου και της ίδιας της Folli Follie- παραμένουν δεσμευμένα από το ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ήδη από τον Νοέμβριο του 2018.

Πηγή: euro2day.gr