• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Φολέγανδρος: Ένταση στον αέρα με Ράνια Τζίμα και τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο (vid)

 Φολέγανδρος: Ένταση στον αέρα με Ράνια Τζίμα και τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο (vid)

Έναν έντονο διάλογο είχαν στον τηλεοπτικό αέρα κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Mega η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα και ο συνήγορος του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, Γιάννης Βλάχος.

Αφορμή ήταν η ιατροδικαστική έκθεση σύμφωνα με την οποία προκύπτει ότι η άτυχη Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε και σύρθηκε στα βράχια από τον κατηγορούμενο πριν καταλήξει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή της. Ο δικηγόρος δήλωσε άγνοια της συγκεκριμένης ιατροδικαστικής έκθεσης, ισχυρίστηκε πως αυτή δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία και επομένως δεν έχει κοινοποιηθεί από τον ανακριτή στην πλευρά του κατηγορούμενου σημειώνοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία για εκείνον δεν υφίστανται. Μάλιστα, απείλησε με μήνυση τον ανακριτή εφόσον απέκρυψε τέτοια ευρήματα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Ο κ.Βλάχος στάθηκε ιδιαίτερα στην ψυχική υγεία του κατηγορούμενου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπεράσπισή του αν προκύψει ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του.

«Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή. Λεπτομέρειες που ζητήθηκαν από τον ανακριτή, δεν μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάκριση. Η επικοινωνία μαζί του ήταν δυνατή, εφικτή. Μετά την δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με ακριβώς αγωγή που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε» είπε ο δικηγόρος του 30χρονου.

«Κύριε Βλάχο επιτρέψτε μου, πριν φτάσουμε στο κομμάτι αυτό και σε όσα προηγήθηκαν της απολογίας, θέλω να σταθούμε λίγο στην έκθεση του ιατροδικαστή. Η κοπέλα φαίνεται ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Είχε πάρα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι που δεν δικαιολογούνται από την πτώση, την έσυρε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Δεν ήταν, δηλαδή, μια στιγμή, που την έριξε στον γκρεμό. Προηγήθηκαν πολλά πράγματα» σημείωσε η Ράνια Τζίμα. «Δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι την χτυπούσε» υποστήριξε ο Γιάννης Βλάχος.https://01275a8fd454c9c5b22b3908053c3ae4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ο διάλογος τους:

Γιάννης Βλάχος: Αυτό που γνωρίζετε εσείς δεν το γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε η δικαιοσύνη.

Ράνια Τζίμα: Η δικαιοσύνη το γνωρίζει κύριε Βλάχο…

Γιάννης Βλάχος: Όχι, δεν το γνωρίζει. Με συγχωρείτε πάρα πολύ.

Ράνια Τζίμα: Το γνωρίζει, επέμεινα πολύ να το ρωτώ κύριε Βλάχο.

Γιάννης Βλάχος: Δηλαδή συγγνώμη, σήμερα εμείς που ανακριθήκαμε, η ανάκριση μας απέκρυψε την έκθεση; Αν το λέτε δημοσίως, να λάβω κι εγώ τα μέτρα μου.

Ράνια Τζίμα: Αυτό που γνωρίζω εγώ και το ρεπορτάζ του Mega, είναι ότι στον ιατροδικαστή τέθηκαν μάλιστα από ανακριτή και εισαγγελέα, συγκεκριμένα ερωτήματα να απαντήσει. Επί αυτών των ζητημάτων, έκανε και την έκθεσή του.

Γιάννης Βλάχος: Δεν υπάρχει έκθεση, ρωτήστε τον κ. Μπογιόκα αν έχει συντάξει την έκθεσή του.

Ράνια Τζίμα: Μα, τον κύριο Μπογιόκα ρωτήσαμε. Δεν θα έβγαινα να συζητήσω μαζί σας αν δεν ήμουν σίγουρη γι’ αυτό που σας λέω.

Γιάννης Βλάχος: Εγώ δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό που σας λέω; Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στην διάθεσή μας.

Ράνια Τζίμα: Το αρνείστε λοιπόν;

Γιάννης Βλάχος: Που είναι αυτή η έκθεση, γιατί δεν την είδαμε εμείς; Μιλάμε για κάτι ανύπαρκτο, η έκθεση δεν έχει φτάσει στην δικαιοσύνη.

Ράνια Τζίμα: Είναι απολύτως υπαρκτό. Σας λέω ειλικρινά, ότι βασανιστικά επέμεινα σ’ αυτό. Επικοινωνήσαμε με τον ιατροδικαστή.

Γιάννης Βλάχος: Κι εγώ σας λέω δεν υπάρχει η έκθεση…

Ράνια Τζίμα: Αν υπάρχει έκθεση θα φανεί στα επόμενα 24ωρα, πιθανώς και από αύριο.

Γιάννης Βλάχος: Για τώρα που μιλάμε, υπάρχει έκθεση;

Ράνια Τζίμα: Υπάρχει και σας λέω ότι ετέθησαν συγκεκριμένα ερωτήματα μάλιστα…

Γιάννης Βλάχος: Δεν υπάρχει, δεν την έχουμε παραλάβει, δεν είναι στην δικογραφία.

Η απόπειρα αυτοκονίας που ήταν… φήμη

Τέλος, ο κ.Βλάχος χαρακτήρισε «φήμη» τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου λέγοντας πως αυτό που του συνέβη ήταν πτώση της συνείδησης και χρειάστηκε να λάβει φαρμακευτική αγωγή. «Υπήρξε μια τέτοια φήμη όταν όμως μίλησα με τον γιατρό με διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια πτώση συνείδησης. Έχασε τις αισθήσεις του, βυθίστηκε», είπε.