• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Φωκίδα: Εντατικούς ελέγχους σε εκκλησίες για να σωθούν ψυχές ζητά ο πατήρ Μουλατσιώτης

 Φωκίδα: Εντατικούς ελέγχους σε εκκλησίες για να σωθούν ψυχές ζητά ο πατήρ Μουλατσιώτης

Η Μητρόπολη Φωκίδας ήδη από τις 20 Οκτωβρίου απέστειλε επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, ζητώντας να γίνουν έλεγχοι για τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες.

Σε μήνυμα του Πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη Πρωτοσύγκελο, της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας, επισημάνθηκε ότι η κίνηση γίνεται για να σωθούν «πάρα πολλές ψυχές που δεν πειθαρχούν δυστυχώς στις εντολές της Ιεράς Μητροπόλεως και του Μητροπολίτη».

Υπενθυμίζεται πως η Μητρόπολη Φωκίδας ήδη από τις 20 Οκτωβρίου απέστειλε επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής ζητώντας να γίνουν έλεγχοι για τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες.

«Ήδη ο Μητροπολίτης ενώ είναι εμβολιασμένος, τον κόλλησαν οι ιερείς μέσα στον ναό. Κόλλησαν όλα τα γραφεία. Κοντέψαμε να πεθάνουμε. Κάποιοι εξ ημών νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών σε άσχημη κατάσταση εξ αιτίας του ότι κάποιοι εντός των ιερών ναών δεν τηρούσαν τα μέτρα», περιέγραψε ο πατήρ Νεκτάριος στον ΣΚΑΙ.

«Ο Μητροπολίτης από αγάπη έστειλε εγκυκλίους προς τους ιερείς, να ανακοινωθούν προς τους ψάλτες, επιτρόπους, προς τους χριστιανούς», συνόψισε αναφέροντας ωστόσο πως και πάλι κάποιοι δεν πειθαρχούσαν στα μέτρα.

Όπως ανέφερε ο Πατέρας Μουλατσιώτης, για μια Κυριακή έκλεισαν όλοι οι ναοί της Άμφισσας καθώς ο Μητροπολίτης αποφάσισε lockdown διότι όλη η Άμφισσα σχεδόν είχε αρρωστήσει.

«Να σκεφτείτε ότι και στα κατηχητικά ενώ είχαμε αρκετά παιδιά, έφτασαν πλέον μόνο δύο», επεσήμανε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση ο Μητροπολίτης δεν είναι αστυνομία να επιβάλλει το νόμο, για αυτό ζητά από τις αρχές να γίνουν εντατικοί έλεγχοι.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η μη τήρηση των μέτρων της Ιεράς Συνόδου αποτελεί ταυτόχρονα μη τήρηση των μέτρων της ίδιας της Πολιτείας.

«Και η αστυνομία πράγματι ήλεγξε αλλά δόξα τω θεώ όλοι οι ιερείς και οι μονές συμμορφώθηκαν από τους πρώτους ελέγχους», κατέληξε.